Afbeelding
(Foto: Google Maps)

Wandelen om knelpunten Koningin Julianaweg

Politiek

Verkeerswethouder Pieter Varekamp (VVD), Westland Verstandig fractievoorzitter Peter Duijsens en een verkeersdeskundige gaan binnenkort met elkaar wandelen over de Koningin Julianaweg in ‘s-Gravenzande. Dat is tijdens de commissievergadering van 7 maart besloten.

Duijsens brengt de knelpunten die bewoners zien aan de net gereconstrueerde weg te berde in de commissie van dinsdag. Varekamp wil Duijsens juist laten zien hoe de weg sindsdien is verbeterd.

Duijsens stelt dat de reconstructie van de doorgaande weg in ’s-Gravenzande voor onveiliger situaties heeft gezorgd. Hij hoort dat van bewoners. Zij kwamen naar een bijeenkomst van Westland verstandig waarin het ging over de reconstructie van de Koningin Julianaweg. Duijsens concludeert dat de verkeersveiligheid er is afgenomen. Varekamp bestrijdt dit.

Klachten

Bewoners zeggen te kampen met uitstekende stenen, laat Duijsens de commissie weten. Blindegeleidetegels – geribbelde stoeptegels – leiden naar een plek langs de weg waar geen zebrapad ligt. Vrachtwagens kunnen door de versmalling bij zalencentrum De Kiem in de weg niet opdraaien. Parkeerplaatsen zouden te kort zijn en de huidige fietspaden geven fietsers ook geen veiliger gevoel, somt Duijsens de klachten op.

Dat laatste beaamt CDA-raadslid Marcel Zuidgeest overigens. Hij zegt dagelijks over de Koningin Julianaweg te fietsen of er met de auto te rijden. Hij zet uiteen dat het fietspad in twee fasen is vernieuwd. Een deel ligt direct langs de weg, een ander deel is apart van de weg aangelegd.”Waar het fietspad apart is aangelegd, is de weg behoorlijk smaller geworden. Daar kan je niet meer uit,’’ stelt hij. “En het eerste deel waar het fietspad naast de weg ligt, is een racebaan, omdat daar veelmeer ruimte is.’’ Wat hem betreft was het fietspad over het hele traject aan een kant aangelegd.

Verbetering

Varekamp zegt echter dat de reconstructie wel degelijk een verbetering is. Daarnaast wordt er volgens hem gewerkt aan het wegnemen van uitstekende tegels. Ook de geribbelde tegels worden anders aangelegd. Verder is de weg wel goed ingericht, zegt hij. Hij heeft Duijsens uitgenodigd voor een wandeling met daarbij een deskundige die tekst en uitleg gaat geven. Duijsens heeft de uitnodiging aangenomen.