Carmen Riepe scoorde tien keer voor VELO.
Carmen Riepe scoorde tien keer voor VELO. (Foto: Paul Vis Sr.)

VELO wint derby van Quintus

De streekderby tussen de dameshandbalteams van VELO en Quintus is zaterdagavond gewonnen door de dames uit Wateringen. Het werd 24-22 in de Velohal.

Een bomvolle en sfeervolle Velohal was het decor voor de streekderby tussen de twee Westlandse dameshandbalteams in de eredivisie. Quintus had nog een rekening ter vereffenen met VELO vanwege het smadelijke verlies in hun thuiswedsstrijd en bovendien de punten nodig had om door te gaan in de kampioenspoule die recht geeft aan deelname om het Nederlands kampioenschap.

De wedstrijd ging gelijk op tot 7-7 in minuut 20 waarna VELO door snel en slim aanvalsspel kon uitlopen naar een 15-12 ruststand bij de pauze. De tweede helft werd rommeliger aan beide zijden, maar voor de massaal opgekomen supporters het aan kijken meer dan waard. Hoewel Quintus de bal nog wel eens verspeelde in de aanval kwam het in minuut 45 alsnog tot de aansluitende 20-19. Maar VELO speelde behendig de wedstrijd uit en kon het goed leidende duo Carla van Dijk en Yvonne Wijtenberg dit sportieve duel affluiten met een 24-22 eindstand.

Alieke van Maurik wist zes keer voor Quintus het net te vinden. - Paul Vis Sr.

VELO staat stevig op plaats 4 in de kampioenspoule waar ze de nodige punten meenemen naar de play offs terwijl Quintus er nog enige moet bij sprokkelen voor deze nacompetitie. Toppers in deze  match waren de beide doelvrouwen Femke en Bianca en Carmen Riepe met 10 x raak voor Velo. Alieke van Mourik  wist voor Quintus  6x het net te vinden.