Afbeelding
(Foto: Royal FloraHolland)

Werknemers stemmen in met nieuwe cao Royal FloraHolland

Tuinbouw

De mensen bij Royal FloraHolland krijgen een nieuwe cao. Een meerderheid van de FNV-leden is akkoord gegaan met de laatste voorstellen van de bloemenveiling.

Jeroen Brandenburg, bestuurder FNV Agrarisch Groen: “De meeste stemmen gelden, dus deze cao is een feit. Wij zijn altijd blij als onze leden gebruikmaken van hun democratisch recht om te stemmen voor hun eigen arbeidsvoorwaarden. Zijn we ook blij met de cao? Wat we hebben afgesproken is voor nu het maximaal haalbare. Dankzij onze acties is het wel beter dan wat er eerst lag. Zo komt er bijvoorbeeld wel een minimumloon van € 14,28. Aan de andere kant vinden we ook dat er nog salaris bij moet en dat mensen hun koopkracht onvoldoende gecompenseerd krijgen. We zijn dus nog niet klaar bij Royal FloraHolland en zullen de komende tijd ons best doen om aanvullende afspraken te maken over onder andere een toeslag voor werken in de kou.”

De cao loopt van 1 januari dit jaar tot en met 31 maart 2024. De medewerkers krijgen een loonsverhoging van 3% per 1 januari en 0,5% per 1 mei, verder structureel € 100 bruto per maand erbij. Ook gaat de reiskostenvergoeding van € 0,19 naar € 0,21.

Bij Royal FloraHolland werken 2.759 mensen op 4 locaties: Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde.