Korps Hengelsport Westland ging er met de prijs vandoor.
Korps Hengelsport Westland ging er met de prijs vandoor. (Foto: PR)

Hengelsport Westland wint strandviswedstrijd voor goede doel

Sport

Zondag 12 maart werd door de vereniging van zeesportvissers uit Ter Heijde aan Zee de jaarlijkse strandviswedstrijd om de Jagro Bokaal georganiseerd ter nagedachtenis aan bestuurslid Jan Groot. Vanaf 9.00 uur werden de ruim 50 vissers naar het strand gebracht om zoveel mogelijk vis te vangen tot 12.00 uur.

Na afloop werden de winnaars - wie de meeste centimeters en kilo vis ving - bekendgemaakt in café De Viskeet in Ter Heijde. 

De eerste prijs ging naar het korps Hengelsport Westland met Danny van der Meide, Ed van der Vegt, Johan Rombouts, Mats Gelderland en Frank Dekker. Zij vingen in totaal 114 vissen met een totale lengte van 3025 centimeter. Beste individuele visser was Maarten Bom met 35 vissen, bij elkaar goed voor 911 centimeter.

Naast de prijsuitreiking was er een grote tombola gehouden met prijzen geschonken door organisaties en middenstanders uit het Westland.

Deze viswedstrijd staat jaarlijks in het teken van een goed doel en dit jaar werd er gekozen voor Stichting Avavieren uit ’s-Gravenzande. Zij bieden in samenwerking met Strandpark Vlugtenburg aangepaste vakantiebungalows aan voor mensen met een beperking. Tijdens schoolvakanties zijn er gezinsvakanties en een van de activiteiten is dan ook vanaf het strand zeevissen. De kinderen met een beperking en hun broers en zussen kunnen dan zelf het zeevissen ervaren en de gevangen vis bekijken.