Afbeelding
(Foto: Thierry Schut)

Fietsen tussen Kas en Kust

Heerlijk! Het voorjaar is begonnen! De dagen worden langer, er valt een enkel buitje en je voelt de zon weer op je gezicht. Nóg meer reden om lekker de fiets te pakken en de auto wat vaker te laten staan. Naar school, werk of voor een lekker fietstochtje van 5, 10 of 50 kilometer. Fietsen is altijd een goed idee!

Als fietsburgemeester van Westland maakte ik vorig jaar kennis met Remco de Rijk, de fietsburgemeester van Den Haag. Al snel kwamen we op het idee om een gezamenlijke fietstocht te gaan organiseren. Een Haags-Westlands Toggie zogezegd. We willen, als fietsburgemeesters, het fietsen promoten en stimuleren én vragen aandacht voor veiligheid en goede faciliteiten voor de fietsers in onze gemeenten. Dit kan natuurlijk het allerbeste met een fietstocht!

De route werd met hulp van de Fietsersbond Westland en Den Haag Fietst uitgewerkt, loopt door beide gemeenten en laat zien hoe divers en mooi onze regio is. Deze fietsroute gaan we feestelijk met elkaar aftrappen!

Datum: zaterdag 15 april

Tijd: 12.30 uur inloop; start 13.00 uur

Locatie: Villa Ockenburgh aan de Monsterseweg 4, Den Haag

Aanmelden gewenst via: fietsburgemeesterwestland@outlook.com.

De route kan deels of in het geheel gefietst worden, loopt tussen kas en kust en blijft ook na zaterdag 15 april beschikbaar.

Voor de kinderen is er een verkeersplein op de binnenplaats van de Villa, waar ze veilig kunnen (leren) fietsen en spelenderwijs leren omgaan met de fiets en de verkeersregels. Dus kom op zaterdag 15 april met je fiets naar Ockenburgh. Dan maken we er met elkaar een echt fietsfeest van! 


Karin Zwinkels, Fietsburgemeester Westland,

mede namens Remco de Rijk, fietsburgemeester Den Haag