Tom van Veen (links) maakte zijn negende treffer van het seizoen voor SV Honselersdijk tegen UVS. (Foto: Website UVS/ Leiden Amateur Voetbal)

Slechte generale voor de kraker op De Strijphorst

UVS kende een onrustig begin van het kalenderjaar: Het eerste elftal haalde in 2023 nog geen enkel punt en het verlies van vorige week bij Forum Sport was de zevende competitienederlaag op rij. Trainer Kevin Krishan vertrok per direct en ook op het bestuurlijke vlak waren er de nodige besognes. Het drukte de sfeer bij UVS.

Hoe anders was de stemming na het laatste fluitsignaal tegen SV Honselersdijk. Niet gek, met ene 4-2 eindstand op het scorebord. Middelpunt van de Leidse feestvreugde was UVS’er Boy Tetteroo. Hij was in de Kikkerpolder een voortdurende plaag voor de Westlandse defensie en nam en passant ook de totale productie van zijn ploeg voor zijn rekening.

UVS startte furieus en had na twee minuten spelen via Raul Dubbeldeman al een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Honselersdijk-keeper Quinten van der Helm behoedde zijn ploeg met een onwaarschijnlijke redding voor de vroege 1-0. Nadat niet veel later ook een kopbal van Sven Verlaan net over het Westlandse doel verdween, was het na een kwartier spelen toch raak voor UVS. Van der Helm kon geen grip krijgen op een strakke voorzet van Loyd van der Wilden, waarna Tetteroo met dit buitenkansje wel raad wist (1-0). Vlak voor rust werd het verschil door Tetteroo verdubbeld. Honselersdijk had tot dat moment in aanvallend opzicht nog niet veel laten zien, maar tot verbazing van vriend en vijand stond een paar minuten later een 2-2 ruststand op het scorebord. Steijn de Bruijn en Tom van Veen maakten kort voor de pauze goed gebruik van de geboden ruimte, waardoor UVS met een gevoel van teleurstelling aan de thee begon.

In de tweede helft was de wedstrijd meer in balans. UVS kwam na een kwartier spelen door Tetteroo opnieuw op voorsprong (3-2), maar de bezoekers gaven zich niet zomaar gewonnen. Het was voor de thuisploeg vlak voor tijd nog even billen knijpen (een vrije trap van Van Veen eindigde buiten bereik van UVS-doelman Wesley Kerkvliet op de kruising), maar toen Tetteroo vlak voor tijd zijn vierde treffer van de middag liet noteren, was Honselersdijk definitief verslagen en had de formatie van trainer André Lourens zo een slechte generale voor de kraker van zaterdag tegen VELO op De Strijphorst.