Een sneu moment voor doelman Dylan Kuiper, die na één minuut spelenmoet afhaken tegen SV Schipluiden met een gebroken sleutelbeen. Links invaller Tim van Luijk. (Foto: MFH-Design)

Doelman Kuiper breekt sleutelbeen

Verburch gaf met een kans voor Miquel van Dijk Schipluiden al snel het signaal af dat het voor 3 punten was gekomen. Doelman Dylan Kuiper haakte na een botsing gedwongen af. Hij brak zijn sleutelbeen. Veldspeler Tim van Luik ging gedwongen op goal. In de rust weer een keeperswissel waar Benito Stijger zich had gehaast om vanuit Sassenheim naar Schipluiden te komen om de tweede helft uit te keepen. Tim van Luik werd weer veldspeler. Verburch bleef meer aan de bal en bleef de druk opvoeren. Er werd hier en daar ook fel gestreden door beide ploegen wat leidde tot een vrije trap aan de rechterkant van het veld voor Verburch. Deze werd door Dylan Boere ingebracht in de zestien van Schipluiden en tegendraads ingekopt door Vince van der Knaap: 0-1. Binnen het halfuur kon ook de 0-2 wordden genoteerd. Ference van den Berg was de diepte ingelopen om vanaf de rechterkant een voorzet te geven. Het leek een makkelijke prooi voor de verdediger van Schipluiden om de bal uit te verdedigen, maar dit gebeurde niet. Van der Knaap was attent en kon de bal in de korte hoek schieten om zo de voorsprong te verdubbelen tot 2-0. Dit was tevens ook de ruststand.

Na de pauze kwam de thuisclub al vlot terug tot 1-2. Verburch claimde vervolgens 1-3, maar de treffer werd wegens vermeend buitenspel geannuleerd. Verburch dankte Stijger die met een prima redding de marge overeind hield na een vrije trap van Schipluiden. Zaterdag komt MVV'27 naar de Arckelweg. Het werd in Maasland eerder dit seizoen 3-3.