Ontlading bij Roy van der Sar (rechts) na zijn treffer.
Ontlading bij Roy van der Sar (rechts) na zijn treffer. (Foto: Hans Wüstefeld)

Joey Boom op dreef voor Lyra

Lyra speelde de lastige uitwedstrijd in Den Haag tegen Laakkwartier en won met 1-2. Alleen tegen het einde werd het nog even spannend. Verder was Lyra duidelijk de beste ploeg. Lyra speelde directer en was aanvallend gevaarlijker dan Laakkwartier. Zo had Roy van der Sar kort na het begin mogelijkheden om te scoren, maar succes bleef aanvankelijk uit. Ook Laakkwartier had aanvallende bedoelingen, maar had in de Lierse doelman Joey Boom een groot sta-in-de-weg met diverse goede reddingen. In de eerste helft schoot Roy van der Sar op de paal na een vlotte Lyra aanval. Dat deed Robin Vijverberg hem in de tweede helft na. Ook de lat werd geraakt. Kort voor rust brak Marc den Toom uit en bediende Julian du Chatenier: 0-1. Direct na de pauze was Du Chatenier de aangever bij de 0-2 van Roy van der Sar. Vanaf elf meter kwam Laakkwartier nog terug tot 1-2. Na een zware overtreding van de keeper van Laakkwartier stroomden beide spelersbanken leeg, maar excessen bleven uit door het eindsignaal van de scheidsrechter.