Ruitenburg Halve Westland kent al veel voorinschrijvingen

Met nog tien dagen te gaan is de organisaties van de Ruitenburg Halve Westland erg content met de al bijna 400 voorinschrijvingen. Het grootste deel hiervan neemt deel aan halve marathon, wellicht als voorbereiding op de Rotterdam Marathon op 16 april a.s. Lid van het organisatiecomité Richard Lagerweij: “Naast de te verwachten deelname van regioatleten, zien we veel deelnemers uit de regio Rotterdam. Ander goed nieuws is het partnerschap dat we overeen zijn gekomen met Picnic, dat zijn naam verbindt aan de jeugdloop."

De Ruitenburg Halve Westland vindt dit jaar plaats op zondag 26 maart en kent naast de halve marathon (start 11.00 uur) ook een wedstrijd over 5 kilometer (5 km Run van Westland Workwear), 10 kilometer (10 km Run van Lopers Company Westland) en een wandeltocht over 10 kilometer. Tevens zijn er twee jeugdlopen. Nieuw dit jaar is een run voor lichamelijk en/of verstandelijk beperkte atleten met een loopframe: de zogeheten Frame Runners. Start en finish zijn dit jaar voor het eerst vanaf het complex van Olympus ’70 in Naaldwijk. Ook is er een nieuw parcours. De organisatie is overigens nog op zoek naar bemensing op de verzorgingsposten. Aanmelden kan via het formulier op de website.

Meer info over onder meer de routes, overige starttijden et cetera: www.westlandsehalvemarathon.nl. Inschrijven kan via de website tot zaterdagavond 25 maart 19.00.