Concentratie bij Mitchell Bouwhuis als een nieuwe aanval wordt opgezet voor HVC'10. (Foto: Ron van Oosten)

Verlies met perspectief voor strijdend HVC'10

HVC'10 is er zaterdag niet in geslaagd om SVC'08 punten af te snoepen. Hoekse formatie was vooral gezien de verhoudingen in de tweede helft, niet de mindere en had minimaal een gelijkspel verdiend. Persoonlijke fouten nekte de ploeg van trainer Piet Boon.
Al na enkele minuten spelen veerden de Hoekse supporters op, toen Dave Kram uit een corner een vlammend schot losliet. Invaller doelman Owen Lammerding wist echter met een fraaie save redding te brengen. Ondanks dat de daaropvolgende twintig minuten iets in het voordeel van SVC '08 uitpakten, wist HVC na een half uur spelen alsnog op voorsprong te komen. Kram ging er op snelheid vandoor en speelde Kyrill Slutskyy aan, die Lammerding nu kansloos liet: 0 - 1.
SVC'08 kreeg eveneens kansen. Veel als gevolg dat bij HVC'10 een aantal spelers niet zuiver in de passing waren en spelers met het verkeerde shirt aanspeelden. Het centrale duo Glenn Boon en Len van Ooijen speelde echter een puike wedstrijd en wist veel onheil te keren.Eén minuut voor rust ging het dan toch nog mis. Doelman Khalid el Menkouzi kon de bal uit een corner niet goed onder controle krijgen en middenvelder Matthijs de Jong knalde de gelijkmaker tegen het net: 1-1. Een beroerd moment voor HVC en een fikse meevaller voor SVC'08.
Genoeg aanleiding voor HVC om na rust de zaken energieker op te pakken en dat leidde lange tijd tot een licht Hoeks veldoverwicht. De beste kans was voor Dave Kram, maar zijn knal spatte op de lat uiteen. Daar stond tegenover dat vrij kort daarna een Wassenaarse voorzet op de paal belandde.Trainer Piet Boon wisselde tweemaal. Een overtreding van Coen Soonieus op Mitchell Bouwhuis leverde Soonieus een gele kaart op, maar had wel tot gevolg dat Bouwhuis zich geblesseerd moest laten vervangen door Beau van der Toorn. Kort daarvoor liep Kram ook tegen een gele kaart aan en is tegen FC Skillz geschorst. Boon bracht ook linksback Dylan Bogaards in de ploeg voor de eveneens wat geblesseerde Rico Sterrenberg, waardoor Jorn Groothuizen zijn vertrouwde plaats op het middenveld kon innemen.
Het was SVC'08 dat uiteindelijk aan het langste eind trok. Een voorzet van rechts belandde bij Iliass Daoudi die van niet al te ver raak schoot: 2-1. De laatste tien minuten waren opnieuw voor HVC, maar de mannen van Piet Boon en Henk Boon zagen geen kans meer de stand gelijk te trekken.

De arbitrage van arbiter Yusuf Durgunsu was prima. Het duel had een sportief verloop. Dat is in het verleden wel eens beduidend anders geweest.