VELO verkleint de achterstand

VELO ontdeed zich aan de Noordweg met ruime cijfers van Forum Sport. Het werd een afgetekende 4-0 score in Wateringen. Corona trad twee seizoenen als spelbreker op. Vorig seizoen werd met 3-3 afgesloten. Met de winst profiteerde VELO van het gelijkspel tussen Die Haghe en DSO (2-2). De achterstand op koploper DSO werd tot drie punten gereduceerd. Net als VELO, dat de eerste periode won, kwam DSO ook in het bezit van een ticket nacompetitiie promotie met het winnen van de tweede periode. met de remise in het bezit van een periodetitel.

Een kwartier voor rust werd de score geopend. Tony van den IJssel tikte bij de eerste paal binnen: 1-0. Op slag van rust opnieuw succes voor VELO. Een corner van Pjer Bom werd geplukt door VELO-doelman Jari Puister en met een geplaatste uittrap bracht hij Roderick Meinema in stelling. Na mistasten van Timo Ploemen, die later nog met rood naar de kant ging, had de Voorburgse doelman op de strakke uithaal geen verweer: 2-0.
Forum Sport bleef VELO na rust onder druk zetten met doelpogingen van Nychel L'ami en Sven Koppenol, maar zonder het gewenste resultaat. Lars de Jong (uit een corner van Gino van de Water) en Roderick Meinema (op aangeven van Delano Vogel) gaven de zege met treffers extra glans.

Zaterdag wacht op De Strijphorst de derby tegen SV Honselersdijk, dat zich voor eigen aanhang zal willen revancheren voor de 3-2 nederlaag in Wateringen.