Invaller Angelo Zwirs (rechts) brengt FC 's-Gravenzande in de slotfase aan de leiding. (Foto: Pieter Vermeer)

FC 's-Gravenzande deelt een koekje van eigen deeg uit aan Spijkenisse

FC 's-Gravenzande startte vorige week de wedstrijdenreeks om de derde periodetitel met zuur punteverlies tegen WNC, dat in de slotminuut langszij kwam. In de slotminuut forceren deed Spijkenissse ook in de thuiswedstrijd tegen FC 's-Gravenzande, dat op het Juliana Sportpark uit was op revanche. De missie slaagde op voor Spijkenisse herkenbare wijze.
In een aantrekkelijke wedstrijd kregen de talrijke toeschouwers een prima eerste helft voorgeschoteld. De eerste mogelijkheid was voor Twan van Meerten, tussen twee verdedigers van Spijkenisse kon hij vanaf de middenlijn richting het doel sprinten, maar het was uiteindelijk doelman Ragip Ozrak die een achterstand voorkwam. In de tegenaanval was er een prima mogelijkheid voor Spijkenisse om te scoren, maar Jawad Bellahsan zag zijn inzet door doelman Jurrian Jouvenaar gestopt. Zo golfde het spel op en neer.

De thuisploeg werd gaandeweg sterker en kreeg enkele prima kansen. FC 's-Gravenzande moest wel alert zijn op de soms snelle uitvallen van Spijkenisse.

Ook in de tweede helft waren de betere mogelijkheden voor FC 's-Gravenzande. De wedstrijd leek met 0-0 te worden afgesloten, maar invaller Angelo Zwirs had andere plannen en schoot nu de bal achter doelman Ragip Ozrak: 1-0. Over de hele wedstrjd gezien een verdiende overwinning.