Voormalig weervrouw Helga van Leur (links) reikte de vlag uit aan Gebiedsregisseur Brenda Schulte (midden) en Wijknetwerker Miranda van Dijk.
Voormalig weervrouw Helga van Leur (links) reikte de vlag uit aan Gebiedsregisseur Brenda Schulte (midden) en Wijknetwerker Miranda van Dijk. (Foto: PR)

De Blauwe Vlag mag in Hoek van Holland weer in top wapperen

Nieuws

De stranden van Hoek van Holland en Nesselande hebben de Blauwe Vlag ontvangen. 

Dit is een internationale onderscheiding voor (binnen) stranden en jachthavens met schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.

Het strand van Hoek van Holland en van Nesselande krijgen de Blauwe Vlag omdat ze voldoen aan de strenge eisen van de Blauwe Vlag. Een vlag die (binnen)stranden en jachthavens alleen krijgen als zij veilig, schoon en duurzaam zijn. 

De Westlandse stranden Monster en ‘s-Gravenzande zijn ook piekfijn in orde. Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de blauwe vlaggen viel Westland net als Hoek van Holland in de prijzen.

Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenning- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens.   

De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of het strand in Hoek van Holland en het strand van Nesselande nog aan de eisen voldoen.

Hoek van Holland. heeft de vlag voor de 11e keer gisteren tijdens de strandopening  gehesen.


Voormalig weervrouw Helga van Leur reikte op het strand van de Wassenaarse Slag in Wassenaar de blauwe vlaggen uit. De Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) kent de Blauwe Vlag elk jaar toe aan stranden die voldoen aan een aantal belangrijke criteria op het gebied van schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.

De Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die strandgemeentes hebben geleverd. De Blauwe Vlag is één jaar geldig. Elk jaar wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of stranden nog aan de vereisten voldoen.

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de stichting overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu.

Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenning- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit.

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft in Nederland 195 Blauwe Vlaggen toegekend, waarvan 134 aan jachthavens en 61 aan stranden. Dit is een toename van zes nieuwe locaties.