Ed van Berkel bracht een declamatie op muziek van Piet van der Leer.
Ed van Berkel bracht een declamatie op muziek van Piet van der Leer. (Foto: PR)

Verrassende bijeenkomst bij Chateau du Lac

Nieuws

Afgelopen zaterdag werd een 40-tal belangstellenden getrakteerd op een kennismaking met de wondere wereld van Chateau du Lac.

Piet van der Meer stelde ‘zijn Chateau’ open voor een select gezelschap waarvan een groot aantal heeft meegewerkt aan de onderwerpen die nu op de website de Hoekse Schatkist staan. Ed van Berkel en Piet van der Leer, de initiatiefnemers van de website, vertelden dat de nu al heel complete website, binnenkort wordt uitgebreid met ander ‘Hoeks erfgoed’. Op termijn is De Hoekse Schatkist een verzamelplaats voor Hoekse musea, kunst, cultuur en erfgoed. Met belangstelling en verbazing werd er gekeken naar de attributen die Piet van der Meer in de loop der tijd verzameld heeft. Zijn verhalen en anekdotes brachten de voorwerpen tot leven. Cees Maree en Jaap van Oostrum brachten gedichten ten gehore. En Ed van Berkel declameerde op gitaarmuziek van Piet van der Leer een op het Chateau toegespitste tekst van het liedje Het Dorp van Wim Sonneveld.

Met de imposante schoolbus van Dennis van der Meer werd een aantal bezoekers opgehaald op de parkeerplaats achter Ina’s Snackbar. Met een knabbeltje op de heenweg en een ijsje op de terugweg kwam het gevoel van een schoolreis van vroeger weer helemaal boven. Al met al een zeer geslaagde middag.