Stichting Duinbehoud organiseert een excursie door het Spanjaardsduin.
Stichting Duinbehoud organiseert een excursie door het Spanjaardsduin. (Foto: Nico van Kappel.)

Gratis excursie in de duinen

Op zaterdag 24 juni vindt dit jaar de jaarlijkse Dag van de Duinen plaats. De Dag van de Duinen is een eerbetoon aan de schoonheid van het duinlandschap. Tegelijkertijd vestigt het de aandacht op de kwetsbaarheid van de duinen. Onze duingebieden spelen een essentiële rol voor dieren en planten, maar ook voor de mens.

Op de Dag van de Duinen kun je langs de kust door heel Nederland gratis deelnemen aan één van de vele bijzondere excursies. In onze regio zijn dat er alvast twee. Ga op pad met een echte duinkenners en ontdek de veelheid aan planten en dieren in de duinen. Een leerzame en leuke ervaring! Aanmelden is kosteloos en kan via: www.duinbehoud.nl/dagvandeduinen/gamee.


Op 24 juni staat een  ‘Pittige wandeling in duingebied Spanjaards Duin’ op het programma.

Spanjaards Duin is een nieuw duingebied van 40 hectare aan de Delflandse kust bij ’s Gravenzande. Het gebied is in 2009 aangelegd met suppletiezand van de Noordzeebodem, om waardevolle duinnatuur op te laten ontwikkelen. Het dient als compensatie voor de uitbreiding van de Haven van Rotterdam (Maasvlakte 2).

Duinconsulent Jacco Duindam neemt je mee op deze pittige tocht, waarbij de nadruk ligt op de dynamiek van de duinen en het strand. Hij voorspelt een deel van de broedvogels te zien. Hopelijk zijn de Bontbek- en Kleine plevier te zien, evenals de zandhagedis.

Fotowedstrijd

Jouw foto uitgelicht wordt in tijdschrift DUIN? Dit is je kans! Voor de Dag van de Duinen wordt een fotowedstrijd georganiseerd. Je hoeft geen ervaren natuurfotograaf te zijn, iedereen kan een foto opsturen. Ga naar www.duinbehoud.nl/dagvandeduinen/doemee en ontdek hoe je mee kunt doen. Inzenden kan tot uiterlijk 11 juni.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding