Dolle vreugde bij HVC;'10 na de winst op CION.
Dolle vreugde bij HVC;'10 na de winst op CION. (Foto: Ron van Oosten)

HVC’10 verslaat ook CION Vlaardingen

HVC’10 heeft afgelopen zaterdag in Vlaardingen met een 3 – 0 zege op CION prima zaken gedaan in de strijd om het ontlopen van de nacompetitie.

Door Dirk Vermeulen

Met een achterstand van twee punten op de Vlaardingers en één punt op het eveneens uit Vlaardingen afkomstige VFC is de situatie, deze twee ploegen spelen hun laatste wedstrijd tegen elkaar,  nu zodanig dat HVC niet meer afhankelijk is van de resultaten van andere teams in de tweede klasse E. Als de mannen van Piet en Henk Boon de laatste twee wedstrijden winnend kunnen afsluiten wordt minimaal de veilige achtste plaats bereikt.

Op de fraaie grasmat aan de Kooikerweg in Vlaardingen ging de Hoekse formatie wat stroef van start. Desondanks was de eerste echt goede kans voor HVC. Een Vlaardingse verdediger wist echter een voorzet van Dave Kram net voor de voeten van Mitchell Bouwhuis weg te glijden.

HVC bleef de aanval zoeken, maar moest wel waken voor gevaarlijk balverlies. Dit laatste leidde tot een corner, waarbij de Vlaardingse voorwaartsen de 1 - 0 voor het intikken leken te hebben, maar de bal ging aan alles en iedereen voorbij.

Aan de overkant zette Kram Kyrill Slutskyy vrij voor de keeper. De Vlaardingse doelman redde met de voet. Dat was ook het moment dat HVC steeds beter zou gaan spelen en de thuisclub nog maar weinig had in te brengen tegen de sterke Hoekse verdediging en het middenveld. De behendige spits Angelmo Vyant, steeds aangespeeld door uitblinker Royama Ibrahim, werd door Jorn Groothuizen uitstekend in de tang gehouden.

Na een goed half uur spelen was het dan raak voor de blauwzwarten. Een corner van Mitchell Bouwhuis werd door verdediger Josima Lima, op de huid gezeten door Michael van den Bos, achter zijn eigen doelman geknald. Twee keer pech voor Lima, nog geen minuut ervoor ontving hij geel nadat hij de doorgebroken Rico Sterrenberg onderuit had gehaald.

Het tweede Hoekse doelpunt was ook weer geen alledaagse treffer. Een scheidsrechtersbal van de uitstekend leidende Robby Hornes belandde bij Dave Kram die zijn opponent de hielen liet zien en Bouwhuis de gelegenheid gaf om de bal fraai binnen te glijden. 0 – 2.

Trainer Ricky van de Bergh wisselde in de rust een drietal spelers in de hoop in de tweede helft het tij te kunnen keren. Vergeefs, HVC bleef ook in de tweede helft duidelijk de betere ploeg.

De definitieve beslissing liet niet lang op zich wachten. Dave Kram, volgens alles wat Vlaardingen was in buitenspel positie, werd op snelheid aangespeeld en kreeg wat ruimte omdat Slutskyy mee opgekomen was en een verdediger naar zich toetrok. Kram profiteerde dankbaar en knalde de 0 – 3 in de touwen. De referee had geen oren naar de Vlaardingse protesten. In zijn visie stond zijn assistent, die lang wachtte met zijn vlagsignaal, niet goed op één lijn en ging hij daarom op zijn eigen waarneming af.

De wedstrijd was gespeeld en dat gaf Piet Boon weer de mogelijkheid wat te wisselen. Hij gaf achtereenvolgens Jorno Reurink(lang geblesseerd geweest), Dylan Boogaards, Wessel Vijverberg en Tom Plooij de gelegenheid hun minuten te maken.

Er kwamen nog een aantal goede mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen maar doelman Struis wist met een aantal zeer knappe reddingen zijn doel verder schoon te houden.

Nog twee wedstrijden te gaan dus, die wel beide gewonnen zullen moeten worden. Zaterdag is de eerste, niet gemakkelijke, hobbel als CVV Berkel op bezoek komt.

De aanvang deze wedstrijd aan de Rondgang is 14.30 uur.