De tweede helft bleef Velo regelmatig scoren.
De tweede helft bleef Velo regelmatig scoren. (Foto: Wilma Alleblas)

Dames Velo houden zicht op Europees handbal

De dames van Velo handbal hebben met 30-24 gewonnen van Volendam en houden daarmee zich op Europees handbal.

In een volle Velo hal werd zaterdag 6 mei door met pasjes strooiende Talisa van Bergen en Henegouwen-Groen, de onverzettelijke cirkelloopster Kirsten van Steenbergen bereikt, die deze avond uit alle hoeken en standen kon scoren. Voeg daarbij de voor verdedigers ongrijpbare Angelique van Duijvenbode en het verbaasde niemand dat men in minuut 9 met 8-3 voorstond en de coach van Volendam een time-out nam. Het mocht niet baten: met een stevig verdedigingsblok onder leiding van doelvrouw Femke Erkens werd door de goed leidende scheidsrechters een 19-11 bij rust een voordelige stand bereikt voorde Wateringsen.

De tweede helft bleef Velo regelmatig scoren kwam zelfs op 8 punten voorsprong. De wedstrijd eindigde in een 30-24 overwinning. Toppers in het duel waren de keepster Femke Erkens en Kirsten van Steenbergen en Talisa van Bergen en Henegouwen-Groen die beiden 8 keer scoorden.

In de andere poule lieten de Quintus dames de winst aan SEW 38-30 en ook de heren verspeelden de laatste kans op de titel in de eredivisie door gelijk te spelen tegen Dynamico 33-33.