Meevaren met de George Dijkstra is een van de hoogtepunten van de open dag.
Meevaren met de George Dijkstra is een van de hoogtepunten van de open dag. (Foto: KNRM)

Open dag KNRM & MRB in Ter Heijde

112-nieuws

Aanstaande zaterdag 13 mei openen de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij Ter Heijde (KNRM) en de Monsterse Reddingsbrigade (MRB) gezamenlijk hun deuren. Van 10.00 tot 16.00 zijn bezoekers van harte welkom om langs te komen op de gezamenlijke open dag. Er worden activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo is er van alles te leren over het reddingswerk, is er een springkussen en kunnen donateurs van de KNRM meevaren.

Voor jong & oud

De gezamenlijke open dag is voor jong en oud. Er is zaterdag 13 mei van alles te zien, doen en beleven aan de kust van Ter Heijde. Donateurs van de KNRM kunnen bijvoorbeeld meevaren met de George Dijkstra, een belangrijk hoogtepunt van de Reddingbootdag. Verder zijn er op het terrein van de KNRM andere hulporganisaties te vinden waaronder de politie, brandweer, ambulance en SOS Dolfijn. Ook wordt er weer gezorgd voor livemuziek. Op het terrein van de MRB zijn alle voer- en vaartuigen van dichtbij te bekijken. Daarnaast is er een informatiemarkt waar u meer te weten kunt komen over de vereniging. Aan de jongste bezoekers is ook gedacht, zo wordt er een speurtocht uitgezet en is er een springkussen.

Vrijwilligers en donaties

Het doel van de gezamenlijke open dag is voor beide organisaties net anders. Zo draait de KNRM volledige op donaties. Mariëtte van der Linden van de KNRM zegt hierover: “De Reddingbootdag is van oudsher een dag waarbij wij bestaande donateurs bedanken door hen mee te laten varen, ook zetten wij in op de werving van nieuwe donateurs.” De Monsterse Reddingsbrigade daarentegen is altijd opzoek naar vrijwilligers. Mario Nederpelt van de MRB: “Voor ons is werving van leden, jong of oud, het voornaamste doel. Al onze lifeguards doen het werk vrijwillig en we kunnen altijd nieuwe mensen gebruiken.”

Bezoekersinformatie

Tussen 10.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom in Ter Heijde, de vrijwilligers van beide organisaties staan u graag te woord. Vanwege de beperkte parkeergelegenheid in Ter Heijde wordt bezoekers gevraagd om zoveel als mogelijk met de fiets te komen. Komt u toch met de auto, dan kunt u deze parkeren op parkeerterreinen Molenslag in Monster of Strand Ter Heijde.