Podiumtechnici Rob Kool (l.) en Stefan Zuidgeest laten graag de fijne kneepjes van het vak zien.
Podiumtechnici Rob Kool (l.) en Stefan Zuidgeest laten graag de fijne kneepjes van het vak zien. (Foto: Justin Manders)

Podiumtechniekdag in De Naald

Altijd al benieuwd geweest wat voor techniek er komt kijken bij een theatervoorstelling? Op zaterdag 20 mei houdt WestlandTheater De Naald een speciale podiumtechniekdag.

De podiumtechniekdag is het grootste evenement op het gebied van podiumtechnologie in Nederland. Op 20 mei wordt de foyer van De Naald omgetoverd tot een technische speeltuin.

Het programma van deze dag bestaat uit een gevarieerd aanbod van demonstraties, rondleidingen en presentaties. Het specialistische team van De Naald staat de gehele dag klaar om uitleg te geven en al jouw vragen te beantwoorden. Licht, geluid, video en hijstechniek worden onder de loep genomen. Wees vrij om vragen te stellen over alles wat er komt kijken bij de dagelijkse werkzaamheden als theatertechnicus.

De toegang is gratis, loop vrijblijvend binnen tussen 11.00 en 16.00 uur. De podiumtechniekdag is voor iedereen toegankelijk, ook als je (nog) niet in de technische branche werkzaam bent. Gedurende de dag zullen er korte, spontane rondleidingen door het theater plaatsvinden.

Kortom, de podiumtechniekdag op 20 mei in De Naald is een unieke kans om je kennis en vaardigheden op het gebied van podiumtechnologie te vergroten en inspiratie op te doen voor nieuwe projecten en uitdagingen.