Karin van der Helm-Boers gaat voor haar broer René de Tourmalet op.
Karin van der Helm-Boers gaat voor haar broer René de Tourmalet op. (Foto: Team Westland / Mark van Nierop)

'We gaan dit met elkaar als gezin doen'

Team Westland gaat in de strijd tegen kanker, op woensdag 21 juni in Frankrijk de Col du Tourmalet beklimmen. De 130 deelnemers die deze dag fietsend, wandelend of hardlopend deze 2115 meter hoge mytische berg gaan beklimmen, hebben hiervoor allemaal een persoonlijke motivatie. Deze verhalen zijn te lezen op de website van Team Westland en een aantal in Het Hele Westland. Deze week aan het woord; Karin van der Helm-Boers.


"Ik ben Karin van der Helm-Boers, 39 jaar en woon samen met mijn man Paul van der Helm en onze drie kinderen in ‘s-Gravenzande. Ik heb altijd gezegd dat ik graag een keer mee wil met Team Westland. Maar dan wel met een reden en helaas hebben wij die reden nu.

Eind september 2022 werd mijn broer René ziek. Hij kreeg slokdarmkanker en een week later kregen wij te horen dat hij uitzaaiingen had in zijn lever en ruggengraat. Op dat moment gingen bij mij de raderen aan en dacht ik 'Ik moet met Team Westland mee van de zomer'. Gelukkig heeft mijn broer dat nog meegekregen. Want zaterdag 25 februari 2023 is hij helaas overleden. Dit na een veel te kort ziekbed van 5 maanden.

Samen met mijn ouders Aad en Margreet, zus Annelies en mijn man Paul gaan we naar Frankrijk in juni met Team Westland. We gaan dit met elkaar als gezin doen. En dat wordt een week met een lach en een traan. Maar gelukkig wist René van deze plannen af. Met mijn zus ga ik samen wandelen, Paul gaat de Col du Tourmalet op hardlopen en mijn ouders gaan mee als begeleiding.

Met zijn allen gaan we René herdenken, een mooi gedenkkeitje neerleggen bij het Team Westland monument en daarna ga ik het leven weer vieren."

Afbeelding