Cursus Scoot Veilig bij PGW

Het platform Gehandicapten Westland (PGW) organiseert op donderdag 25 mei van 14.00 tot 16.00 uur een ‘Scoot Veilig’ middag. De locatie is de Ontmoetingskerk De Anjer aan de Anjerlaan in Naaldwijk.

Steeds meer mensen met een lichamelijke beperking en ouderen vragen een scootmobiel via de WMO aan of kopen er zelf een. Vaak weten zij (nog)niet hoe te rijden in een scootmobiel of de regels waaraan een scootmobiel rijder zich moet houden. Rechtuitrijden lukt vaak wel. Bijzondere verrichtingen zoals achteruitrijden, hekjes passeren, afritjes op- en afgaan, rijden op een ’hellend’ wegdek en bochten nemen zijn vaak moeilijker.

'De training bestaat uit een theorie- en praktijk gedeelte'

Het PGW vertelt u de regels en traint u om deze vaardigheden onder de knie te krijgen. De training bestaat uit een theorie- en praktijk gedeelte. Na het volgen van de training gaat u beter voorbereid en wat zekerder de weg op.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan de training? Meldt u zich dan vóór 18 mei aan via e-mail info@pgwestland.nl of spreek uw boodschap in op de voicemail van telefoonnummer: 06-34959999 (werkdagen van 13.00 tot 17.00 uur).