B-senioren damesduo teams staan stralend op de foto.
B-senioren damesduo teams staan stralend op de foto. (Foto: @at_gymnastics)

Goud en NK voor acrobatisch team Megan-Bo

Monsterse Megan Terlouw en haar partner Bo Kersten hebben op 23 maart bij FLIK FLAK in ‘s-Hertogenbosch aan de landelijke plaatsingswedstrijd meegedaan. Zij komen uit voor SV DOTO in Bergschenhoek. Teams kunnen uitsluitend op deze wedstrijden – en ze hebben er maar drie - een ticket voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap veroveren.  In deze hoge categorie doen namens Zuid-Holland alleen SV DOTO, DOS Monster en Gymsport Leiden mee.

Megan en Bo behaalden de eerste plaats met een puntentotaal van 47,74. Het ruimschoots behalen van de limiet en die eerste plaats leverden dit damesduo het ticket voor het NK in Ahoy op. Vermeldingswaardig is bovendien dat zij voor de balansoefening de hoogste punten in hun categorie hebben gekregen van de jury. Zij waren erg blij omdat Megan in december een zware blessure opliep waardoor zij lang niet hebben kunnen trainen als duo en nog steeds voorzichtig moet springen. Iets wat in deze sport eigenlijk niet mogelijk is.


Het team Annique ten Braak en Kayleigh Pijpaert van DOS Monster komen in dezelfde B- senior duo categorie uit. Deze dames volgden op de tweede plaats met een minimaal verschil in punten. Zij haalden dus eveneens de limiet en zijn ook verzekerd van NK-deelname. Bij de B senioren trio's behaalde het SV DOTO Team Mette, Nerissa en AmberFé dit keer een derde plaats, met het limiet en het team Alyssa Pijpaeart, Yvana den Breejen en Bente Debeij van DOS Monster een vierde plaats met ook de benodigde limiet. Bij de mixparen werd de Monsterse Britney Bordewijk met acropartner Jozef (uitkomend voor Gympsort Leiden) nu tweede achter het SV DOTO team Mikolay & Anne. Beide teams hebben nu een NK-ticket.