Irma kreeg de versierselen uit handen van burgemeester Bouke Arends.
Irma kreeg de versierselen uit handen van burgemeester Bouke Arends. (Foto: Facebook Irma Neijman)

Irma Neijman geridderd

Dertien mensen in Westland mochten verleden week woensdag 28 april uit handen van burgemeester Bouke Arends een koninklijke onderscheiding ontvangen. Vier van hen werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Onder hen Irma Neijman uit Poeldijk.


Irma is sinds elf jaar voorzitter van de Stichting Second Chance Foundation Nederland (SCFN)/Animal in Need. Deze stichting probeert het dierenwelzijn in een aantal door de stichting ondersteunde asielen in het buitenland te beschermen en de plaatselijke bevolking hiervan bewust te maken. De stichting zet zich specifiek in voor verlaten, ongewenste en mishandelde dieren.

Mensen aan het hart

Mensen gaan haar ook aan het hart. Begin maart 2022 zette Neijman een van de eerste konvooien met hulpgoederen naar de Oekraïense grens op. Zij zorgde er mede voor dat tientallen Oekraïense vluchtelingen konden worden opgevangen in Nederland. Verder trok zij zich het lot aan van een zwaargewonde 16-jarige Oekraïense jongen, Met hulp van buitenlandse en Nederlandse ziekenhuizen zette zij een reddingsplan op. Voor Zijne Majesteit Koning Willem Alexander reden genoeg om de Poeldijkse te onderscheiden. Burgemeester Arends ging met de speciale oranje intjesregenbus bij de decorandi langs om he de versierselen en bijbehorende artikelen op te spelden en uit te reiken.


Op Facebook reageert Irma richting de mensen waarmee zij haar goede werk verricht: "Jullie hebben mij stil en in tranen gekregen. Alles wat ik heb mogen doen, kon ik alleen maar doen dankzij zoveel mooie lieve mensen die altijd helpen. Dit is van en voor ons allemaal. Ik ben zoooo mega trots. Alle lieve mensen die hebben mee geholpen dit te realiseren enorm bedankt!!! "