Monster had weinig moeite met Houtwijk en maakt zich op voor het kampioenschap.
Monster had weinig moeite met Houtwijk en maakt zich op voor het kampioenschap. (Foto: Franca Dobbe/Haaglandenvoetbal.nl)

SC Monster kan titel ruiken

Sportclub Monster heeft zaterdag op sportpark Polanen het kampioenschap binnen handbereik gebracht door Houtwijk met ruime cijfers te verslaan. Verburch, dat knap van LYRA won, heeft in theorie nog kans op het kampioenschap, maar dan moet de ploeg zelf de laatste drie wedstrijden winnen en Sportclub Monster haar laatste twee wedstrijden verliezen.

Tekst: Roland van der Linden / Haaglandenvoetbal.nl

De Haagse bezoekers kregen de eerste kans in het duel, maar die leverde niets op. Een effectiever Sportclub Monster benutte haar eerste twee kansen daarna wel. In de achtste minuut stelde Vince Francken Jesper Warbout in staat om te scoren en kort daarna was Jurgen Warbout trefzeker. Halverwege de eerste helft kreeg de thuisploeg nog een aantal kansen, maar de stand bleef 2-0.

In de 27e minuut kreeg sv Houtwijk haar eerste kans, maar doelman Willem Jan-Broch liet zich niet passeren. Na twee treffers van Jordi van Maanen ging sc Monster de rust in met een 4-0 voorsprong. In de tweede helft voegde de Westlanders nog twee treffers toe aan hun totaal. Opnieuw waren Jurgen Warbout en Jordi van Maanen trefzeker, waardoor de eindstand 6-0 werd. Sportclub Monster heeft uit haar laatste twee duels nog één punt nodig voor het kampioenschap.

LYRA – Verburch

De Poeldijkers namen in de twaalfde minuut de leiding in het duel. Vince van der Knaap zag zijn vrije trap via de binnenkant van de paal over de doellijn gaan. Lyra kwam ook uit een vrije trap op gelijke hoogte. De Lierse doelpuntenmaker was Jonathan van der Schee. De bezoekende equipe van trainer John Zuijderwijk nam in de tweede helft een beslissende 1-4 voorsprong door doelpunten van Shane Bruinen, Riley Hees, Jarno Houtenbos. Lyra had het laatste woord. Op aangeven van Marc den Toom bepaalde DION Lemckert de eindstand op 2-4.

Zaterdag 13 mei staat de kraker Verburch tegen Sportclub Monster op het programma. Sportclub Monster heeft aan één punt genoeg om kampioen te worden. Dat het druk zal worden aan de Arckelweg is wel zeker.