De Eerste Markt aan Zee in |Ter Heijde had prima weersomstandigheden.
De Eerste Markt aan Zee in |Ter Heijde had prima weersomstandigheden. (Foto: PR)

Aftrap MARKT aan ZEE

Zaterdag 29 april werd in Ter Heijde aan Zee de aftrap gegeven voor opnieuw een aantal Markten aan Zee in 2023.

Het is een kleinschalige markt die wordt gehouden op een gezellig ingericht kerkplein. Deze eerste editie werd een succes! Het weer werkte mee en de markt werd goed bezocht. De veelal zelfgemaakt spullen, zoals wenskaarten, keramiek, sieraden en mokken met prachtige afbeeldingen van ‘De ouwe Heij’, maar ook perkgoed , crèmes, slaapproducten, fruit, groente, wijn, honingproducten, diamant painting, speelgoed etc. etc. vonden gretig aftrek.


Ook op terras was het in het zonnetje goed toeven. En…, zoals altijd op elke laatste zaterdag van de maand, werd er in de kerk de snuisterijen en boekenmarkt gehouden. Ook daar moesten de vrijwilligers flink aan de bak om de kooplustigen te helpen

Markt aan Zee is een initiatief van de stichting HinT en de kerk in Ter Heijde met support van Dreams Surfshop en café De Viskeet die dit jaar financieel wordt ondersteunt door het Arie Kuiperfonds. Bij de start in 2022, stonden er zo’n acht kramen. Dat is nu het dubbele. Men wil de markt nog graag uitbreiden met een kleine notenkraam een kaaskraam en een viskraampje.

Zowel tijdens als aansluitend aan de Markt zullen er ook muzikale/culturele activiteiten worden georganiseerd. Op de eerstvolgende Markt aan Zee, op zaterdag 27 mei, zal de band Sixty Five And More, optreden.

Afbeelding
Afbeelding