Bewoner Natasja van der Windt (l.) en haar begeleider Monique Hamaker-Hageman op één van de nieuwe duo-fietsen.
Bewoner Natasja van der Windt (l.) en haar begeleider Monique Hamaker-Hageman op één van de nieuwe duo-fietsen. (Foto: Yvonne Plekkenpol)

Fietsen, schommels en knuffels voor bewoners Westerhonk

Algemeen

Als dank voor de goede zorgen hebben verwanten van bewoners van het Westerhonk in 2022 een grote schenking gedaan. Met het geld wordt een wens van de bewoners van het woonzorgpark in Monster vervuld.

Op basis van het giftbedrag en de wensen van de familie, heeft zorgmanager Heleen van der Ende van ‘s Heeren Loo Het Westerhonk een lijst opgesteld van speel- en beweegmaterialen, die erg gewild zijn, maar niet vanuit de reguliere zorgbudgetten worden bekostigd. Voor de cliënten zijn twee duo-fietsen, twaalf Cosmo’s, een nestschommel, twaalf interactieve dieren en een heel assortiment speel- en snoezelmateriaal aangeschaft. De schommel is inmiddels geplaatst, de duo-fietsen zijn toebedeeld en de overige spullen liggen klaar bij de Uitleenservice om gratis afgehaald te worden door cliënten, (zorg)begeleiders en verwanten.

Bewoner Natasja van der Windt: “De duo-fiets is echt super. Deze is elektrisch en fietst daarom niet zwaar. Je hoeft ook niet bang te zijn als je de bocht neemt. Ik vind het leuk om in de omgeving te fietsen. Gewoon om even weg te zijn van de groep en een boodschapje te doen in het dorp. Fietsen is ook heel gezellig, want op een duo-fiets zit je naast elkaar en kun je lekker kletsen.”