De cover van het boek.
De cover van het boek. (Foto: PR)

Westlandse vriendinnen schrijven kinderboek

Algemeen

Al een paar jaar liep de Westlandse Loes Spruijt-van der Meer rond met het idee om een kinderboek te schrijven. In 2022 begon ze met het uitwerken van dit idee, waarin haar witte kat Spook avonturen beleeft met zijn oude buurmeisje Lot.

De tekst en de schetsen waren klaar, maar wie kon die omzetten naar prachtige tekeningen? Met de schetsen stapte Loes op haar oude buurvrouw Willemijn Stout-Bolier af. Willemijn, de moeder van Lot, maakt prachtige tekeningen en zij wilde ook graag een boekje maken, maar had eigenlijk geen verhaal. Zo vonden de voormalige buurvrouwen elkaar en ontstond het boekje ‘Spook krijgt visite’.

Wens

Het daadwerkelijk uitgeven van het boekje is een wens die uitkomt. Loes: “Ik liep al zo lang met het idee rond om een boekje uit te brengen en wat ben ik blij dat Willemijn dit idee zo enthousiast omarmde. Het is een waargebeurd verhaal. Mijn kat Spook krijgt visite van zijn oude buurmeisje Lot. Een heel leuk verhaal dat bedoeld is als voorleesboekje voor het slapen gaan.”

Goede doel

Willemijn: “Loes liet mij vorig jaar de tekeningen en verhaal van Spook zien. Ik werd direct enthousiast om de schetsen uit te werken. Nu er een mooi boekje ligt vind ik dat superleuk. In het boekje komt een kind bij een kat op visite. Het leek ons een mooi idee om de opbrengst van dit boekje te schenken aan goede doelen die zich inzetten voor mens en dier. We hebben gekozen voor Stichting Avavieren en Stichting Dieren Opvang Centrum Westland.”

Het boekje ‘Spook krijgt visite’ is voor € 11,95 te koop in Naaldwijk bij The Read Shop en Sport 2000, in ‘s-Gravenzande bij Primera, de Dierenkliniek en speelgoedwinkel Top1Toys, in Monster en De Lier bij Bruna en in Wateringen bij Primera.

Ook is het boekje te bestellen via email: looz@looz.nl.