Bij de Muziekmeesters kunnen kinderen ontdekken of ze een bepaald instrument leuk vinden.
Bij de Muziekmeesters kunnen kinderen ontdekken of ze een bepaald instrument leuk vinden. (Foto: PR)

Start korte cursussen op de muziekschool

Algemeen

Bij Muziekmeesters Westland starten begin februari nieuwe korte oriëntatie cursussen muziek.

Alle cursussen zijn 12 weken. Kinderen kunnen kiezen voor een cursus waarbij ze in een groepje starten op een instrument. Zo zijn er de cursussen GitaarStarter, DrumStarter en KeyboardStarter. Nieuw zijn CelloStarter, SaxofoonStarter en VioolStarter. De leeftijden verschillen per instrument. Voor gitaar is 8 jaar het minimum, maar op viool of keyboard kun je jonger starten.

Als je kind nog niet weet of een instrument iets voor hem/haar is, kun je in de week voor de start van de cursus een proefles bezoeken. Alle proeflessen en cursussen staan online om op in te schrijven, de groepjes blijven klein, zodat de lessen op maat door de docenten gemaakt kunnen worden. Een muziekinstrument is te huur voor de 12 weken van de cursus. Dan kunnen de kinderen meteen ontdekken hoe het is om thuis muziek te oefenen.

Voor kinderen in de leeftijd vanaf 4 jaar zijn er muzieklessen waarbij ze in 12 weken een muzikale basis krijgen en heel veel muziekinstrumenten uitproberen. Deze cursus heet Muziekparade en is voor 4-6 jarigen. De cursus Instrumentenparade is voor 7-11 jarigen. Deze ‘parade’ cursussen zijn echte basislessen, waarbij de kinderen geen huiswerk krijgen, maar wel in de lessen echt muziek maken. Hard, zacht, hoog, laag, snel, langzaam, ritme, melodie, alles komt voorbij op verschillende muziekinstrumenten. Zingen en een beetje notenschrift is ook onderdeel van de lessen.

Muziekmeesters Westland geeft deze lessen op de hoofdlocatie Maesemunde in ’s-Gravenzande en in Wateringen, de locatie van Welzijn E25.

Meer informatie, lesdagen, locaties, lestijden en de docenten vind je op de website www.muziekmeesterswestland.nl.