CDA wil meer inzet op energielabel voor kantoren

CDA Westland wil dat het college meer inzet pleegt om eigenaren van kantoorpanden een energielabel aan te laten vragen. Sinds 1 januari 2023 moeten kantoorgebouwen van 100 m2 en meer minimaal energielabel C hebben.

Gemeente Westland zet met ‘Westland Woont Duurzaam’ in op de verduurzaming van de gemeente, maar volgens recent onderzoek van Colliers bungelt de Glazen Stad onderaan de ranglijst, melden raadsleden Jaco Eeltink Dennis Chafiâ namens hun fractie.

“Meer dan 50% heeft überhaupt geen label of een energielabel D of lager. Een gemeente die zo vooruitstrevend is in de glastuinbouw, zou ook in de verduurzaming van kantoren op een veel hogere plaats in de ranglijsten moeten staan”, aldus de CDA’ers.

Ze vragen of het college op de hoogte is van de slechte score en wat ze gaat doen om eigenaren te stimuleren een energielabel aan te vragen. Ook willen ze dat het college eigenaren van panden met label D of lager gaat stimuleren om maatregelen te treffen. Tot slot wil het CDA ook weten hoe het gemeentelijk vastgoed er voor staat op dit gebied.

De gemeente stelde eind vorig jaar 40 gratis energiescans beschikbaar voor kantoorpanden in Westland. Vorige week maakte de gemeente bekend er nog eens 40 extra aan te bieden.