Feestelijke opening voor bibliotheek Wateringen

Op zaterdag 28 januari van 10.00 tot 13.00 uur is iedereen welkom op de open dag van Bibliotheek Wateringen. Deze vestiging van Bibliotheek Westland kreeg het afgelopen jaar een flinke opknapbeurt. Sinds eind november is de bibliotheek terug op haar vaste stek aan de Dorpskade 3. Reden voor Bibliotheek Westland om dit in het nieuwe jaar op een feestelijke manier te vieren met bezoekers en partners. 

Het programma op zaterdag 28 januari is rijkelijk gevuld. Er is muziek van Komfort & Joy, Dennis Koopman draagt gedichten voor en er is een extra BoekStart van 10.00 tot 11.00 uur voor de kleintjes. Ook kunnen kinderen deelnemen aan een speurtocht en binnenlopen bij het BiebLab. Je kunt tijdens de open dag ook ervaren hoe het is op laaggeletterd te zijn of de taal niet goed te kennen doormiddel van een speciaal ontwikkelt spel met een Escapekoffer en Digi-taaltest. Een speciale actie op deze dag is 'All you can read!' Je koopt een tas van de bibliotheek voor € 5 en vult de tas met zoveel boeken als je wilt lezen. Zo is er weer meer plek voor nieuwe boeken. Dezelfde actie is er voor speelgoed.

Naast de open dag wordt de bibliotheek op donderdag 26 januari officieel geopend voor genodigden door wethouder Barend Rombout en is er een unieke act aanwezig die de opening een verrassende wending zal geven. Deze act is de literaire band BOYBAND, bestaande uit vijf schrijvers, dichters, muzikanten en tekenaars.