Maasdijk laat voorsprong glippen

Amper een week terug uit Zweden, waar hij voor zijn opleiding een half jaar stage liep, was Christian van der Pol zaterdag direct al goud waard voor zijn ploeg. Als invaller schoot hij in blessuretijd M.S.V.’71 verdiend naast thuisploeg Maasdijk: (1-1). De bezoekers speelden een half uur lang met 10 man omdat doelman Marnix Louter na een uur spelen met rood naar de kant werd weggestuurd.

Nadat Louter eerst een gevaarlijke voorzet van Jack Gardien knap onschadelijk had gemaakt, moest de doelman 2 tellen later alsnog capituleren. Terwijl heel M.S.V.’71 bleef staan omdat er in de ogen van de Maassluizers een overtreding was begaan op Rick de Jonge, profiteerde Wouter Boers optimaal en bracht Maasdijk op een 1-0 voorsprong.

De bezoekers weigerden zich neer te leggen bij een nederlaag. Terwijl iedereen uitging van een nipte overwinning van Maasdijk sloeg M.S.V.’71 in blessuretijd alsnog toe. Een verre ingooi van Brady van Stralendorff kon door de defensie van Maasdijk niet voldoende worden weggewerkt, waarna goudhaantje Van der Pol ervoor zorgde dat MSV'71 toch nog een punt aan de regioderby overhield.

Zure druiven

Voor Maasdijk waren de druiven zuur met de gelijkmaker in de toegevoegde tijd. De formatie van trainer Dennsi van den Steen, die zijn verbintenisi met de club met een seizoen heeft verlengd, is zaterdag te gast bij het Rotterdamse VOB, terug te vinden in de onderste regionen van de ranglijst.