Delano Vogel ziet Die Haghe na 3-0 winst de koppositie overnemen.
Delano Vogel ziet Die Haghe na 3-0 winst de koppositie overnemen. (Foto: HMA-Fotografie)

VELO nu in de rol van achtervolger

Vanaf het begin zette Die Haghe de toon en werd VELO onder druk gezet. In de eerste twintig minuten kwam VELO niet toe aan voetballen en was Die Haghe met enkele doelpogingen gevaarlijk. Jari Puister bleef de baas over schoten van Mike de Graaf en zag een inzet van Sami Aoulad Said over zijn doel zag gaan. In de 25e minuut werd de druk van Die Haghe beloond met het openingsdoelpunt van Jelle Halsema: 1-0. VELO kwam in het laatste kwartier van de eerste helft een paar keer onder de druk vandaan, maar doelpogingen van Ricky van Mierlo, na een assist van Joey Kouters en een kopbal van Mart Dubbeld uit een vrije trap van Lars de Jong hadden niet het gewenste resultaat.
Na een eerste doelpoging van Junior Nelson in de tweede helft namens Die Haghe was VELO een langere periode meer aan de bal, maar kon aanvallend geen potten breken. Ricky van Mierlo moest bij een doelpoging zijn meerdere erkennen in Die Haghe-doelman Justin van Look en Rens de Vries was bij een vrije trap van Lars de Jong net te laat om koppend af te ronden. Ook de ingevallen Roderick Meinema, voor Lars de Jong, zag doelpogingen niet beloond. In de laatste tien minuten liep de score op tot 3-0 door treffers van Sami Aoulad Said en Mike de Graaf en was de weerstand definitief gebroken.

VELO leverde met de nederlaag de koppositie in en heeft Die Haghe als opvolger. Zaterdag is aan de Noordweg de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft tegen Voorschoten '97.