Frank Broos (rechts) staat op 99 competitietreffers.
Frank Broos (rechts) staat op 99 competitietreffers. (Foto: Pieter Vermeer)

Broos staat voor honderdste treffer

Voor de eerste wedstrijd na de winterstop stond voor FC 's-Gravenzande het duel bij sv Poortugaal op het programma. De thuiswedstrijd werd op het Juliana Sportpark nipt met 3-2 gewonnen. Vorig seizoen werden de Westlanders met een 6-1 nederlaag naar huis werd gestuurd, mede omdat doelman Jurrian Jouvenaar kort voor rust na zijn tweede gele kaart van het veld moest. Zaterdag stond FC 's-Gravenzande na afloop opnieuw met lege handen: 3-1. Een eerste poging voor de thuisploeg van Jeffrey Duijnstee bleef nog zonder resultaat, maar de tweede keer was wel raak. Bjorn Wagenaar stond ineens helemaal vrij en kon de bal vlak naast de paal binnenschieten: 1-0. FC 's-Gravenzande kreeg wat meer grip op de wedstrijd en kreeg ook kansen, maar de treffer viel aan de andere kant. Na een snelle counter liep doelman Jurrian Jouvenaar ver zijn doel uit, raakte de controle kwijt, en Gerwin Lake kon eenvoudig binnenschieten.
Met twee wissels in de rust, Joseph Goncalves en Pascal Broch voor Rick Boers en Angelo Zwirs, probeerde FC 's-Gravenzande wat terug te doen. Een eerste poging van Goncalves bleef zonder resultaat en werd door de verdediging van de thuisploeg weggewerkt. In het eerste kwartier counterde sv Poortugaal door Bjorn Wagenaar naar 3-0 en maakte de opgave nog lastiger. Tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van Roy Vermolen. Zijn vervanger was Daan van Unen. Op aangeven vanaf de rechterkant door Joseph Goncalves bepaalde Twan van Meerten de eindstand op 3-1.
Scoren tegen ARC levert Frank Broos zaterdag competitietreffer nummer honderd op.