Met 0-0 op het scorebord leek het spannend op De Strijphorst. In werkelijkheid versloeg een gretig SV Honselersdijk het Delftse DHC met dubbele cijfers: 10-0. (Foto: KoosOphorst)

Historische cijfers voor Honselersdijk op 'Strijp'

Meteen 10-0 zege op DHC evenaarde SV Honselersdijk de score uit het seizoen 2009-2010, toen Celeritas met dezelfde cijfers klop kreeg. Als hoogste uitslag blijft de 18-0 tegen Zuiderpark uit het seizoen 2013-2014 in de boeken staan.
Na een meer dan geslaagd trainingskamp in Albufeira was de ploeg van Andre Lourens klaar voor de tweede seizoenshelft. Te kloppen tegenstander was DHC, dat nog punloos was.
Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Maar DHC kon niet voorkomen dat de thuisploeg na 7 minuten al op voorsprong kwam. Na een mooie aanval werd Rick van Schie op links de diepte ingestuurd. Hij leverde de voorzet af bij Steyn de Bruijn. Na een knappe beweging maakte De Bruijn zich vrij en met een bekeken schot werd keeper Kocak gepasseerd: 1-0. Hoewel DHC op de laatste plaats staat, was het niet naar Honselersdijk gekomen om de deur op slot te gooien, maar trok fanatiek ten aanval. DHC zette de Dijkenaars goed onder druk en liet bij vlagen hele mooie combinaties en goed voetbal zien. Echte kansen kreeg het niet. Daar gaf de Dijkse verdediging geen gelegenheid voor. De enige kans voor DHC was uit een hoekschop.Youri Riepe kopte de bal bij de verste paal uit het doel. DHC bleef de druk erop houden op jacht naar de gelijkmaker, maar achterin werd daardoor meer ruimte weggegeven. Hier maakte S.V. Honselersdijk goed gebruik van en kreeg in het laatste kwartier van de eerste helft grote mogelijkheden. Michel van Giesen kopte uit een corner op de lat en Luke Groenenboom schoot voor open doel hoog over. Eén minuut later was het wel raak en pegelde Tom van Veen kezelhard 2-0 binnen. In de extra tijd van de eerste helft verruimde Steyn de Bruijn in twee pogingen het verschil en gaf keeper Kocak voor de derde keer het nakijken.
In de tweede helft kon het uitgebluste DHC geen tegenstand meer bieden. Het hoge tempo in de eerste helft had zijn tol geëist. Een mooie gelegenheid voor S.V. Honselersdijk om het doelsaldo op te vijzelen en dat gebeurde ook. Steyn de Bruijn met een bal in de kruising 4-0, Lars Ammerlaan op aangeven van Luke Groenenboom 5-0 en Steyn de Bruijn op aangeven van Rick van Schie het hakve dozijn compleet met 6-0. Tom van Veen maakte er uit een pass van Luke Groenenboom een zevenklapper van en Luke Groenenboom maakte het dubbele kwartet compleet. Tien minuten voor tijd een volgende fraaie treffer. Na een onderschepping door Joey Valstar op het middenveld speelde Tom van Veen met een hakje de doorgelopen Kevin Bogaards aan en dat leverde 9-0 op. Kort voor tijd soleerde Tom van Veen naar 10-0. Op het scorebord kon het niet worden weergegeven.