De jeugdlopen leverden 290 jonge atleten op.
De jeugdlopen leverden 290 jonge atleten op. (Foto: PR)

Medailletekort bij Omloop van Ter Heijde

Op 12 mei vond de 15e editie van de Omloop van Ter Heijde plaats, georganiseerd door de Dorpsvereniging Ter Heijde aan Zee en Olympus ‘70. Aan de loop deden zoveel kinderen mee dat er medailles te weinig waren.

Het programma begon met de jeugdloop, waarbij dit jaar ook de Frame Runners de kans kregen om deel te nemen. Zowel de Piet Looije Jeugdlopen over 0,6 km als 1,3 km werden gestart door Anneke Starrenburg, de Rotterdam Marathon-winnares en Nederlands kampioen in de categorie 65-plus.

Een indrukwekkend aantal van 290 jonge atleten nam deel aan de jeugdlopen, waardoor de organisatie voor een verrassing kwam te staan: er waren niet genoeg medailles beschikbaar! Met de belofte dat de ontbrekende medailles zo snel mogelijk worden nabezorgd, werden de jeugdlopen afgesloten. Ondanks de stortbuien kon het slechte weer geen roet in het eten gooien van ‘de mooiste loop van Nederland’, en de aanwezigheid van een kinderkermis en de muziek van de Herriemenie uit Naaldwijk maakten het feest compleet. Bij de Piet Looije Jeugdloop over 600 meter waren Tim Huting en Nicky Kuyvenhoven de winnaars bij de jongens en meisjes categorieën. Bij de 1300 meter jeugdloop gingen Valentijn Hagen en Yara Diekema er met de overwinning vandoor.


Voor de Van Nierop Loop over 5 km, de Spruijt Advies wedstrijdloop over 10 kilometer en de De Vries Verzekeringen Wandeltocht schreven in totaal 350 deelnemers zich in. In de Van Nierop Loop over 5 kilometer kwamen Stef Kortekaas en Marit Hoogenraad als winnaars uit de bus bij respectievelijk de heren- en damescategorieën. De Spruijt Advies Loop over 10 kilometer werd gewonnen door Dominic Bersee bij de heren en Marlies Jongerius bij de dames.