Vrijwillige chauffeurs Willem en Erwin.
Vrijwillige chauffeurs Willem en Erwin. (Foto: Archief)

Oproep: 'Hulp nodig voor Oekraïne’

Afgelopen tijd is er veel gebeurd voor de hulp aan de Oekraïne en dit is nodig. De situatie lokaal is daar nog steeds zorgelijk. Dat laat Stichting Hulp Hongarije Oekraïne weten.

“Door de oorlog is er gebrek aan alles”, meldt de stichting in ‘s-Gravenzande. De stichting heeft al meerdere vrachten naar Oekraïne gebracht; niet alleen levensmiddelen, maar ook veel groentezaden en pootaardappelen zodat de mensen daar in de volkstuinen hun eigen voedsel kunnen verbouwen deze zomer. De volgende vracht - dankzij donaties - staat gepland op zaterdag 10 juni.

Stichting Hulp Hongarije Oekraïne doet een oproep aan de inwoners van het Westland: "Wilt u ons blijven steunen?" 

Doneren

Financiële ondersteuning kan via een gift, over te maken op de ANBI-rekening van de stichting: NL10ABNA 0872 229 424 t.n.v Stichting Hulp Hongarije Oekraïne, of via de buttonknop op de website www.shho.nl. Op dit moment is er veel behoefte aan conserven en incontinentiemateriaal, maar andere hulpgoederen zijn ook altijd welkom. Deze kunnen elke dinsdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur ingeleverd worden aan de Nobelstraat 1 (Firma ETB Kuijvenhoven) in 's-Gravenzande.