Christiaan Solleveld snelste in Westland Triathlon

Christiaan Solleveld uit 's-Gravenzande heeft zondagochtend de derde editie van de Westland Triathlon gewonnen. De Westlander bleef in recreatiegebied De Wollebrand professioneel triatleet Tom Oosterdijk voor.

Na de tweede editie van 2019 kon de wedstrijd de afgelopen jaren vanwege de coronapandemie niet doorgaan. Nu stond eindelijk de derde editie op het programma. Het hoofdonderdeel was de kwart triathlon: 1.000 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen.

Tweestrijd

Het werd al snel duidelijk dat Solleveld en Oosterdijk het samen zouden gaan uitvechten. Na het zwemonderdeel in De Strijp gingen de twee samen met Tilburger Martijn Groeneveld aan de leiding. Laatstgenoemde haakte echter al snel af bij het fietsonderdeel.
Oosterdijk, momenteel herstellende van een blessure, was de snelste fietser en had bij de start van het hardlopen enkele minuten voorsprong opgebouwd. Solleveld, vorige week nog derde in de Omloop van Ter Heijde, maakte in het slotonderdeel echter voldoende tijd goed om zo als eerste over de finish te komen. 

(Bron: mediapartner 

WOS)