Winst SC Monster en Verburch

In Den Haag had Sportclub Monster haar handen vol aan Zuid West DH. Het lukte de Westlanders maar niet om te scoren. Uiteindelijk werd een 0-1 overwinning meegenomen uit het Haagse. MVV’27 gaf sv Houtwijk flink klop en Schipluiden moest het hoofd buigen voor Verburch.

Sportclub Monster was duidelijk de betere ploeg in het duel tegen Zuid West DH, maar de koploper kon de kansen niet verzilveren. Een schot van Thijme van der Arend belandde op de paal en ook andere mogelijkheden leidden tot niets. Ook in de tweede helft bleef het spannend. De uitstekende keeper van de Haagse ploeg liet zich lang niet verschalken. Uiteindelijk viel de bevrijdende 0-1. Een bal van Keke Stam werd door Vince Francken in de touwen gewerkt. Ook in de slotfase werd een aantal kansen door Monster gemist, waardoor de uitslag bleef beperkt tot een bescheiden 0-1 zege op de laagvlieger.

Schipluiden – Verburch

Verburch heeft zaterdag eveneens een nipte overwinning geboekt. De Poeldijkers hadden binnen een half uur spelen een 0-2 voorsprong te pakken op de thuisploeg. Vince van der Knaap nam beide treffers voor zijn rekening. Pas tien minuten in de tweede helft kon Schipluiden een tegentreffer produceren. De 1-2 van Rik Schilperoort bleek ook de eindstand in het duel.

Tekst: Roland van der Linden / Haaglandenvoetbal.nl