Opnieuw gelijkspel voor Lierse schakers

De derde HSB schaakwedstrijd van Lierse 2 werd op 9 januari tegen DSC 9 gespeeld. De eerste wedstrijd tegen DSC, die in Delft gespeeld werd, eindigde in een gelijk spel. De Lierenaren hoopten met het thuisvoordeel de wedstrijd te kunnen winnen.

Ruud van Heyningen speelde op het eerste bord zijn geliefde opening, de Leeuw. Zijn tegenstander gebruikte daarbij zeer veel tijd en ondanks de zware aanval van Ruud bleef hij goed verdedigen. Uiteindelijk kon hij niet voorkomen dat zijn vlag viel en Ruud het punt binnen haalde.

Op het tweede bord speelde Sander de l’Ecluse een gelijkmatige opening. Zijn tegenstander rokeerde lang en hierdoor raakte Sander in de war. Na het openbreken van de stelling van Sander kon zijn tegenstander veel aanvallen en won hij de partij.

De partij van Rolan van der Lugt was laat op de avond pas klaar. In de opening won Rolan een pion en nadat de stelling vast dreigde te lopen, werd er door een torenaanval op de koningsvleugel de stelling open gebroken. Met een loperoffer werd het een eindspel met drie pionnen tegen een loper en gaf zijn tegenstander het op.

Na een gelijkwaardige opening kon Wim Krösschell lang druk geven. De winstkansen draaiden toen Wim een loper verloor, waarna hij het op gaf.

De tegenstander van Rob van Kolmeschatte, voerde na de opening de druk op. Rob kwam daardoor twee pionnen achter te staan en later ging er ook een paard verloren. Daarna dreigde zijn tegenstander ook nog te promoveren, waarna Rob het opgaf. 

Jan Dirk Stoorvogel speelde heel aanvallend en zijn tegenstander wist niet wat hem overkwam en werd op de 26e zet mat gezet.

Ook deze wedstrijd tegen DSC 9 eindigde in 3-3.