Ontspanningslessen bij Carma

Als je te maken krijgt met de diagnose kanker staat je wereld op z’n kop. Dan is het heerlijk om, naast of na de medische behandeling, te kunnen ontspannen.

Carma biedt hiervoor wekelijks mogelijkheden in de vorm van yoga en adem- en ontspanningslessen met vooraf of na afloop een kopje koffie of thee.

Yoga

Jolanda Lobert heeft speciaal voor mensen met kanker of die daarvan herstellend zijn een aangepaste vorm van yoga ontwikkeld. Deze manier van yoga biedt ondersteuning bij het herstel- en verwerkingsproces van kanker, zowel tijdens als na de medische behandeling. Je kunt kiezen tussen zitten op een stoel of liggen op een matje. Op dinsdagen van 10.30 tot 11.30 uur; de eigen bijdrage per keer is € 5.

Ademlessen

Tijdens de adem- en ontspanningslessen leren de deelnemers ademhalingstechnieken die zich richten op het natuurlijk ademhalen en het creëren van meer rust in je hoofd, gevoelens en lichaam. Op een nuchtere en zeker niet zweverige manier. De les wordt verzorgd door Leon van Velden.

Naast de aandacht op de ademhaling laat Leon de deelnemers ook kennismaken met mediteren. Meditatie kan helpen om meer in het moment te leven. En door je meer bewust te zijn van het nu maak je je automatisch minder zorgen over het verleden en de toekomst. Mensen die beginnen met mediteren ervaren vaak al snel een gevoel van kalmte en rust in het hoofd. Op vrijdagen van 10.30 tot 11.30 uur; de eigen bijdrage per keer is € 5.

Locatie is de Dijkweg 21 in Naaldwijk. Vooraf aanmelden via aanmelden@carmacentrum.nl.