De Phoenis tijdens het eindejaarsconcert van 2022.
De Phoenis tijdens het eindejaarsconcert van 2022. (Foto: PR)

Wateringse Phoenix viert 100-jarig bestaan

Ooit begon het onder de naam fanfare De Ster, maar inmiddels wordt in Wateringen al 100 jaar gemusiceerd als De Phoenix. 

Onder leiding van de heer J. Bonten klonken op zaterdag 8 september 1923 de eerste klanken van De Phoenix in De Bont in Wateringen. In de afgelopen eeuw heeft De Phoenix veel doorgemaakt.

In het jaar 2023 kijkt de vereniging terug op de afgelopen 100 jaar. Zoals de oprichting van een drumband en verscheidenen majorettepelotons in de jaren ‘50 en de grote showconcerten waar alle afdelingen gezamenlijk optraden voor het Westlandse publiek. Maar ook de successen tijdens Nederlandse-, Europese- en Wereldkampioenschappen.

De Phoenix wil het jubileumjaar 2023 bol laten staan van mooie en bijzondere concerten en voorstellingen. Al vele jaren is de muziekopleiding een belangrijk onderdeel van de vereniging. Deze nieuwe generatie muzikanten zal het jubileumjaar muzikaal inluiden met het eerste uit drie jubileumconcerten. Samen met Mark van Vliet zullen zij in Westlands Theater de Naald op zondag 26 maart zullen de opmaat zijn voor wederom 100 jaar muziek.

Voordat het zover is organiseert de vereniging samen met de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul een Historisch Café. Op donderdag 16 februari wordt er vanaf 20.00 uur terug geblikt op 100 jaar muziek in Wateringen en Westland. Met verhalen vanuit de vereniging maar nog meer kijkt zij uit naar verhalen die de aanwezige met zich meebrengen. Geïnteresseerden voor het Historisch Café en de reünie later dit jaar kunnen op de hoogte blijven via www.phoenixwateringen.nl.