De Groene Kar wordt klaargemaakt voor gebruik.
De Groene Kar wordt klaargemaakt voor gebruik. (Foto: Natuurlijk Delfland)

Natuurlijk Delfland vraagt op Zandmotor aandacht voor project Groene Strand

Natuurlijk Delfland staat op 9 juni van 10.30 tot 12.30 uur met de groene kar op de Zandmotor ter hoogte van de ingang Schelpenpad in Monster. Vrijwilligers lichten het project Groene Strand toe en beantwoorden vragen van het publiek. 

Wat is de betekenis van het Groene Strand? Welke natuur komt er voor op een groen strand? Hoe kan een ieder bijdragen aan het project Groene Strand? Het zijn zomaar wat vragen die 9 juni door vrijwilligers worden beantwoord bij de Groene Kar op de Zandmotor.
Het project Het Groene Strand richt zich op het versterken van de natuur en de natuurbeleving op de Nederlandse stranden. Waar is de natuur zo wijds en nadrukkelijk aanwezig en staat het tegelijkertijd zo sterk onder druk?

Diverse plekken

Op diverse plekken langs de kust is een soortgelijk project gestart. Bij de Zandmotor is Natuurlijk Delfland gevraagd om het project te leiden. Het initiatief komt van de Provinciale Landschappen, Stichting Duinbehoud, IVN, Vogelbescherming Nederland, Stichting Anemoon en de Nationale Postcodeloterij.

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, hun passie voor de natuur delen (natuureducatie) en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer.
Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Leidschenveen-Ypenburg (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.