Afbeelding
(Foto: gemeente Den Haag)

We gaan zingen!

Hoe staat het met jullie stembanden en stemgeluid? Want we gaan het feest 100 Jaar Loosduinen zingend openen. Op zaterdag 10 juni staat het Loosduinse Hoofdplein in het teken van een zangevenement met de bijzondere naam De Zingende Flat. Bibliotheek Den Haag en Cultuuranker Loosduinen/Nieuw Waldeck willen bij deze opening cultuur weer een beetje dichter bij ons allemaal brengen. Vanaf de balustrades wordt u toegezongen door Loosduiners die gezamenlijk hebben geoefend en zij staan onder leiding van onze eigen Gregor Bak. Als ik het goed begrijp hangt hij in een hoogwerker voor het zangkoor. Het wordt een hele happening en ik hoop u daar te zien om 14.00 uur. We gaan ons laten verrassen. En lekker meezingen mag!
Naast alle Loosduinse feestelijkheden de komende tijd, mag ik me ook laven in alle zeil bijzonderheden deze zomer. Te beginnen met de Ocean Race, een week lang is het prachtige terrein rondom het havenhoofd vol met boten en enthousiastelingen. Het evenemententerrein maakt de zeilsport echt interessant voor ons allemaal, ook voor de niet kenners van de sport. Er is van alles te doen en te zien, de boten die de wereld over hebben gezeild zijn uitgebreid te aanschouwen.

Respect

Door mijn contact met Rosalin Kuiper, bij aanvang van de race de enige Nederlandse deelneemster, heb ik nog meer respect gekregen voor deze topzeilers dan ik al had. Ongelooflijk wat zij op open zee meemaken. Bij twee boten uit de race is de mast tijdens een storm afgebroken, je moet er toch niet over nadenken dat je zoiets gebeurt zo ver van het vaste land. En later deze zomer krijgen we ook nog het WK Zeilen, dat wordt wederom een immens spektakel.

100 jaar 

We vieren dat Den Haag nu 100 jaar onderdeel is van Loosduinen, o nee sorry, andersom natuurlijk haha. Met veel mooie festiviteiten in ons eigen stadsdeel, maar net iets verderop op het Scheveningse strand kunnen we ons samen ook weer perfect vermaken. In de zon, kijkend naar prachtige sport. We treffen elkaar de komende tijd vast!