GDA-middenvelder Nick Selier passeert hier voor de tweede keer de doelman van Quintus en zet de 2-1 op het scorebord. (Foto: Berry Heemskerk)

GDA wint ook van Quintus

Zaterdag 4 februari stond GDA-Quintus op de kalender. In de allereerste wedstrijd van de competitie speelden beide ploegen in Kwintsheul met 2-2 gelijk.

Door Wil aan de Wiel

GDA, dat nog altijd Robin Boek, Sander van der Ende, Wessel van Gaalen en Bradley Schoemaker moest missen, begon vanaf de eerste minuut sterk aan het duel. GDA gaf de bezoekers geen kans om lekker uit te verdedigen. Dit leverde in de eerste drie minuten al hachelijke situaties voor het doel van Quintus op. GDA kwam pas na ruim een kwartier op voorsprong, Noa Schoenmaker dribbelde vanaf de rechterkant naar binnen en vond Nick Selier die de bal perfect in de loop gespeeld kreeg, Nick Selier rondde prima in de lange hoek af: 1-0. Na een half uur kreeg Jeroen Mantel voor GDA een goede mogelijkheid om de score te verdubbelen maar zijn inzet bij de tweede paal verdween in het zijnet. Uit het niets kwam Quintus vijf minuten voor rust op gelijke hoogte. De buitenspeler van Quintus kon een voorzet afleveren. Omdat Arnout Ooijevaar rugdekking gaf aan zijn back Jason van Oostrom stond de Heulse spits vrij bij de eerste paal: 1-1. Na rust ontspon zich in de eerste twintig minuten een gelijkmatigere wedstrijd met een Quintus dat moed had geput uit die gelijkmaker. GDA kwam na 66 minuten door een mooie aanval weer op voorsprong, Jeroen Mantel zette goed door en speelde Nick Selier aan die, naar het leek, de bal iets te ver voor hem uitspeelde. Maar omdat de Quintus doelman twijfelde, kon Selier GDA op een 2-1 voorsprong schieten. Quintus weigerde te capituleren en trainer Richard Langeveld trachtte met wat wissels de bakens te verzetten. De Westlanders kwamen wel tot iets van balbezit maar tot echte kansen leidde dat niet. Als je dan met man en macht aanvalt moet je ook de restverdediging op orde houden en dat lukte niet, Dennis Heemskerk werd de diepte ingestuurd en kon alleen op de doelman afgaan. Heemskerk legde de bal prima opzij waar hij de ingevallen Tim aan de Wiel het doelpunt schonk: 3-1. Man Of The Match was Nick Selier. Hij was niet alleen met zijn twee goals belangrijk maar ook met zijn inzet en coaching naar zijn medespelers toe.

Zaterdag 11 februari speelt GDA de volgende competitiewedstrijd in het Zuiderpark tegen de nummer 13 HPSV.