Alle spelers op het veld hebben de focus op de bal.
Alle spelers op het veld hebben de focus op de bal. (Foto: HMA-fotografie)

Voorschoten '97 wint op eigen veld terecht van Die Haghe

Voorschoten'97 verloor vorige week met 7-1 van VELO, dus was het gebrand op eerherstel. En dat eerherstel kwam er, door verdiend met 3-2 te winnen van Die Haghe.

Door Wim van de Graaf

Voorschoten '97 vloog letterlijk uit de startblokken en deed Die Haghe soms naar adem happen. Na ongeveer een kwartier spelen kwam doelman Justin van Look van Die Haghe te vroeg zijn doel uit, gleed weg, waarna een aanvaller langs hem heen kon glippen. Bij de doelpoging werd deze aanvaller aangetikt, waardoor scheidsrechter Badr Benlamkaddem uit Amsterdam terecht naar de stip wees. Thom Wijnalda wist wel raad met de toekende strafschop en Die Haghe stond met 1-0 achter.
Hierna kreeg Die Haghe meer grip op de wedstrijd maar tot uitgespeelde kansen wilde het maar niet komen. Sterker nog, in de 25e minuut wist Voorschoten'97 de voorsprong uit te breiden toen diezelfde Thom Wijnalda na een scrimmage voor het Die Haghe-doel de bal wist binnen te werken: 2-0. Door het betere verweer van Die Haghe ontstond er een gelijk opgaande wedstrijd.
Trainer Marcel Koning van Die Haghe greep tijdens de rust in en stuurde Desley Koegler en Roy van der Ven het veld in. Die Haghe ging steeds meer duels winnen en er was een grotere drang naar voren. Toch was het Voorschoten'97 dat de grootste kans kreeg, maar een aanvaller werd door doelman Justin van Look knap van scoren afgehouden. Die Haghe werd sterker en sterker maar de doelpunten bleven (nog) uit. In de 66e minuut benutte Thom Wijnalda voor Voorschoten '97 een strafschop: 3-0.
Die Haghe gaf zich nog steeds niet gewonnen. Het was Jesse Bakker die een vrije schop ineens achter doelman Kwant van Voorschoten'97 joeg: 3-1. Even later weer een doelpoging van de Hagenaars waarbij de bal een halve meter over de doellijn van de thuisploeg ging en daarna werd weggewerkt. De scheidsrechter stond er te ver vanaf en de neutrale grensrechter liep te laat naar de achterlijn, waardoor het doelpunt ten onrechte niet werd geteld.
Die Haghe ging nog opportunistischer spelen en werd door de arbiter beloond met een strafschop nadat Sami Aoulad Said een zacht duwtje in de rug kreeg. Noah Abid pakte dit presentje goed uit en scoorde de aansluitingstreffer: 3-2.

Derby

Die Haghe ging hierna steeds gretiger op jacht naar de gelijkmaker, maar de tijd was tekort en zo won Voorschoten'97 terecht dankzij een uitstekende eerste helft van Die Haghe dat nu koploper af is. Die Haghe moet er volgende week in de derby op Ockenburgh tegen VUC gewoon weer staan.