Op de voorkant van de boot komt een kleurrijk Volkswagenbusje en verder aankleding met onder andere grote peace-teken en het showteam in hippiekleding.
Op de voorkant van de boot komt een kleurrijk Volkswagenbusje en verder aankleding met onder andere grote peace-teken en het showteam in hippiekleding. (Foto: PR)

Poeldijkse Corsoboot in thema Flower Power zoekt nog gulle gevers

Cultuur

Vrijdag 9 en zaterdag 10 juni collecteren vrijwilligers van de Stichting Corsoboot Poeldijk in Flower Power-outfit bij supermarkt Jumbo Poeldijk Boere. Iedere gift is welkom om de gestegen kosten te dekken van materialen, zoals hout, verf, bloemen en planten, maar ook de kleding van de figuranten op de corsoboot.

Door Harry Stijger

Het team van Corsoboot Poeldijk heeft gekozen voor het thema Flower Power. Op de voorkant van de boot komt een kleurrijk Volkswagenbusje en verder aankleding met onder andere grote peace-teken en het showteam in hippiekleding. Het Varend Corso komt op zaterdagmiddag 24 juni rond 16.00 uur aan in Poeldijk. Corsoboot Poeldijk is nummer 18 in deze stoet.

Flowerpowerbeweging

Flower Power was in late jaren 60 en vroege jaren 70 een artistieke jeugdcultuur uit de Verenigde Staten. De beweging kwam op stoom toen The Beatles zich ermee identificeerden en hun album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band uitkwam. Het muziekfestival van Woodstock in 1969 vormde een hoogtepunt van de flowerpowerbeweging in de Verenigde Staten, dat in Europa navolging kreeg met de festivals, waaronder het Holland Pop Festival in het Kralingse Bos in Rotterdam.

Bijdrage overmaken

Indien je een bijdrage wilt storten, is dat natuurlijk altijd mogelijk via NL 85 RABO 0118 5334 95 op naam van Stichting Corsoboot Poeldijk. Vriend of sponsor worden van de stichting? Meld je dan bij voorzitter Sjaak de Kok, 06-28802600 of bloemkok@kabelfoon.nl.

Meer en actuele informatie over de corsoboot is te vinden op www.facebook.com/corsobootpoeldijk.