Lentefair.
Lentefair. (Foto: PR)

Jubileum

8 juni is er een dankdienst in de Hervormde kerk in Poeldijk vanwege het 40-jarig bestaan van de gemeente en het 35-jarig gebruik van het kerkgebouw. Na afloop wordt er een gebrandschilderd raam onthuld. 10 juni is de kerk aan de Fonteinstraat 6 geopend van 10.00 tot 15.00 uur. De firma Oud Rijswijk toont hoe het raam geproduceerd is. Daarnaast wordt het Monarke-orgel van de kerk bespeeld. In de grote zaal van de kerk is een kleine expositie met foto's en herinneringen. Natuurlijk ontbreken koffie, thee en frisdrank niet voor de bezoekers.

Orgelconcert Wateringen

Op 10 juni verzorgt de vaste organist Jan van Westenbrugge het derde concert in de serie ‘Orgelconcerten 2023' in de Pleinkerk in Wateringen. Met onder meer J.S. Bach en Hendrik Andriessen en koraalfinale van hemzelf. Begin concert om 19.30 uur. Toegangsprijzen: €9,00 en €8,00 voor 65+, inclusief koffie of thee na afloop. Kinderen t/m 16 jaar gratis toegang. www.orgelwateringen.nl.

Houtdraaiers De Lier

Op zaterdag 10 juni staan de houtdraaiers weer een dag in de werkplaats in De Lier hun mooie producten te draaien. Een lust voor het oog als er uit een fraai stuk hout iets bijzonders tevoorschijn komt. Bezoekers aan de Hoofdstraat worden gelokt door het geluid van de draaibanken en de lucht van zaagsel. Bovendien komt Jan van Geest nog een keer om 13.00 en 14.30 uur zijn verhalen vertellen over het transport over water in vroeger tijden. Iedere keer trekt Jan hiermee weer geïnteresseerde mensen die heel wat te horen en te zien krijgen. Op zaterdag 24 juni komt Jan voor de laatste keer, want 1 juli is de laatste dag van de expositie die dat weekend op een spectaculaire wijze wordt afgesloten. Voor actuele informatie zie www.detimmerwerf.nl.

Ellufkroegentocht

Op zondag 11 juni vindt, vanaf 11 uur, de befaamde ‘Tocht der Tochten' weer plaats in 11 kroegen in het Westland. Tijdens de Ellufkroegentocht fietsen deelnemers met een deelnemerskaart voor €40, bij een van de kroegen af te halen, van kroeg naar kroeg. In elke kroeg kan een koud drankje worden gehaald. Bij de laatste kroeg leveren ze de deelnemerskaart in. Uit de ingeleverde kaarten wordt de winnaar getrokken van een elektrische fiets. De deelnemende café's zijn De Swing en De Dommerick in De Lier, De Rembrandt Pub en De Slimmerick in Naaldwijk, De Molenbar in Wateringen, De Viskeet in Ter Heijde, Biljart De Beurs en De Oase in ‘s-Gravenzande, Bij ‘t Hof in Honselersdijk, Het Wapen van Maasdijk in Maasdijk en De Jachthaven in Kwintsheul.

Kliederkerk

‘Jona en de walvis’, dat is het Kliederkerkthema van zondagmiddag 11 juni in de Mariaschool aan de Waterspil in Wateringen. De oecumenisch vormgegeven Kliederkerk is er van 16.00 – 19.00 uur. Jona en de walvis vertaalt zich in knutselen, een speels, beweeglijk parcours, spel en muziek. Voor zowel jongens en meisjes (vanaf 4 jaar, onder begeleiding van (groot)ouders) als voor volwassenen, voor dromers, denkers én doeners. In de opzet van de Kliederkerk werken volwassenen samen met hun (klein)kinderen en voeren ze zelf de opdrachten en spelletjes (mee) uit. Er wordt afgesloten met een korte, beeldende viering onder leiding van jeugdwerker Gesina. Daarna wordt afgesloten met een eenvoudige, kindvriendelijke, gezamenlijke maaltijd. Aanmelden kan via kliederkerkwateringeneo@caiway.net of via 06-25189403.

Minerva in Anker

Woensdagavond 14 juni is er in wijkcentrum ‘t Anker te De Lier een concert van muziekvereniging Minerva, georganiseerd door Vitis Welzijn. Dit begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. U kunt luisteren naar bekende muziek, zoals ABBA, If I Were a Rich Man, Peter en de Wolf en een stuk met allerlei bekende klassieke muziekstukjes die door elkaar heen lopen.

Leven met en na kanker

Carma – centrum voor leven met en na kanker organiseert op woensdag 14 juni van 19.30 – 21.00 uur een interactieve lezing over leven na kanker door Martha Rijkmans. Zij is coach bij kanker en geeft tips die helpen bij het oppakken van het leven na kanker. Met alle ruimte voor vragen en eigen inbreng. Locatie: Dijkweg 21 in Naaldwijk. Vooraf aanmelden via aanmelden@carmacentrum.nl.

Lentefair

Op zaterdag 17 juni is er van 10.00 tot 15.00 uur een Lentefair en Open dag bij het Woutershof, het Palet en Werkpalet aan de Madeweg 9A in Monster, met diverse activiteiten en attracties. Daarnaast is er een foodtruck aanwezig. Ook is er een gevarieerd aanbod aan kraampjes met producten gemaakt door de deelnemers en lokale ondernemers.