Hulpdiensten ter plaatse na vondst overleden persoon in Staelduinse Bos.
Hulpdiensten ter plaatse na vondst overleden persoon in Staelduinse Bos. (Foto: District8)

Inbeslagname boot

Onlangs is er, naar aanleiding van meldingen over overlast, een boot in beslag genomen door de politie in het gebied Westland/Midden-Delfland. Dat meldde Politie Basisteam Westland vrijdag 2 juni op Facebook. Veel Facebookgebruikers vinden het een terechte maatregel. Het gedrag van de bestuurders van de boot lijkt berucht te zijn en niet alleen gevaarlijk voor andere mensen op het water, maar ook voor de dieren in de vaart: zo zouden er volgens iemand al veel jonge eendjes door het wangedrag doodgevaren zijn.

Overleden persoon

De vermiste Taco Dolfin (61) uit Den Haag is vrijdagmiddag 2 juni overleden aangetroffen in het Staelduinsebos in ‘s-Gravenzande. Dolfin werd sinds maandagochtend 22 mei 2023 vermist. Hij was voor het laatst gezien op de Londonsingel in de Haagse wijk Wateringse Veld. Afgelopen woensdag 31 mei werd door de SAR nog een grote zoekactie georganiseerd in de Hoekpolder in Rijswijk. Omstanders troffen het lichaam van Dolfin aan in het bos en verwittigden de hulpdiensten. Meerdere ambulances, traumahelikopter en politie kwamen ter plekke omdat het niet zeker was of de persoon was overleden. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dit het geval te zijn. De politie heeft direct een groot plaats delict gemaakt en heeft onderzoek gedaan. Hieruit is bekend geworden dat het gaat om de vermiste Taco. Er was geen sprake van een misdrijf maar van een natuurlijk overlijden.

Zinloos geweld

Zaterdagavond 3 juni vond er een verkeersruzie plaats aan het einde van de Maasdijk. Twee mannen uit Purmerend stapten een auto uit en liepen naar de auto ervoor. Vervolgens trokken ze de bestuurder uit de auto en begonnen op hem in te slaan en te trappen. Ook de auto liep een paar deuken op. Daarna reden de daders weg. Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. Het slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis. De gevluchte daders werden getraceerd via hun kenteken en later aangehouden. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.