Het Westlands Leerlingenorkest is voor iedereen die op een blaas- of slagwerkinstrument speelt dat voorkomt in een harmonie en fanfare en nog muziekles heeft.
Het Westlands Leerlingenorkest is voor iedereen die op een blaas- of slagwerkinstrument speelt dat voorkomt in een harmonie en fanfare en nog muziekles heeft. (Foto: Pexels)

Samen muziek maken bij het Westlands Leerlingenorkest

Cultuur

Wie muziekles volgt op een blaasinstrument of slagwerk en zin heeft in een gave muzikale uitdaging, kan zich aanmelden voor het Westlands Leerlingenorkest. Vanaf vrijdag 16 juni wordt in zes repetities een uitdagend programma ingestudeerd en op vrijdagavond 1 september kan iedereen naar het eindresultaat komen luisteren in de Oude Kerk in Naaldwijk tijdens Podium Westland 2023.

Het Westlands Leerlingenorkest wil muzikanten laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken in een orkest met volledige bezetting. In zes repetities wordt een spetterend programma ingestudeerd onder de muzikale leiding van dirigenten Anne Kins en Joris Braster. De repetities vinden afwisselend plaats in De Vang in Wateringen en Hemelsblauw in Honselersdijk en staan gepland op 16 juni, 20 juni, 4 juli, 25 augustus, 27 augustus en 29 augustus. Als kers op de taart treedt het Westlands Leerlingenorkest op in de prachtige Oude Kerk in Naaldwijk tijdens Podium Westland 2023.

Krachten bundelen

In coronatijd hebben alle muziekverenigingen zich staande weten te houden, maar hebben leerlingen wel moeten inleveren. Dat maakt het lastig om complete opleidingsorkesten te vormen. Tijdens een bijeenkomst van Stichting Regionaal Muziekonderwijs (SRMO), waarbij bijna alle Westlandse muziekverenigingen zijn aangesloten, is eind 2022 het idee geboren om het Westlands Leerlingenorkest te organiseren. Muziekverenigingen De Phoenix uit Wateringen en Honsels Harmonie uit Honselersdijk hebben vervolgens de krachten gebundeld en het initiatief en de organisatie hiervan verder opgepakt.

Meedoen

Het Westlands Leerlingenorkest is voor iedereen die op een blaas- of slagwerkinstrument speelt dat voorkomt in een harmonie en fanfare en nog muziekles heeft. Deelname is gratis en alle leeftijden zijn welkom. Wie enthousiast geworden is en kan op de genoemde data, kan zich opgeven door een e-mail te sturen naar info@honselsharmonie.nl of te gaan naar www.honselsharmonie.nl voor meer informatie.