Vrijwillige chauffeurs Willem en Erwin hebben al meerdere vrachten met levensmiddelen gebracht naar Oekraïne, maar nog steeds is er hulp nodig.
Vrijwillige chauffeurs Willem en Erwin hebben al meerdere vrachten met levensmiddelen gebracht naar Oekraïne, maar nog steeds is er hulp nodig. (Foto: Archief)

‘s-Gravenzandse stichting: ‘Nog steeds hulp nodig voor Oekraïne’

Zakelijk

Afgelopen tijd is er veel gebeurd voor de hulp aan de Oekraïne en dit is nodig. De situatie lokaal is daar nog steeds zorgelijk. Dat laat Stichting Hulp Hongarije Oekraïne weten.

“Door de oorlog is er gebrek aan alles”, meldt de stichting in ‘s-Gravenzande. “Naast de levensmiddelen die we verzonden hebben, zijn er in april ook veel groentezaden en pootaardappelen gestuurd zodat de mensen daar in de volkstuinen hun eigen voedsel kunnen verbouwen deze zomer.”

Hulpgoederen richting Oekraïne

“Fijn dat wij ook veel spullen van u mochten ontvangen, zo hebben wij we een nieuwe vracht hulpgoederen richting Oekraïne kunnen plannen.” Deze vracht staat gepland om op zaterdag 10 juni aanstaande te worden verstuurd.

Oproep

Stichting Hulp Hongarije Oekraïne doet een oproep: “Wilt u ons blijven steunen?” Financiële ondersteuning kan via een gift, over te maken op de ANBI-rekening van de stichting: NL10ABNA 0872 229 424 t.n.v Stichting hulp Hongarije Oekraïne, of via de buttonknop op de website www.shho.nl. Op dit moment is er veel behoefte aan conserven en incontinentiemateriaal, maar andere hulpgoederen zijn ook altijd welkom. Inleveren kan elke dinsdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur aan de Nobelstraat 1 (Firma ETB Kuijvenhoven) in ’s-Gravenzande.